A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Депутати подбали, аби соціальні послуги надавались й надалі.

Дата: 23.02.2022 14:27
Кількість переглядів: 686

Фото без описуСоціальна захищеність громадян є чи не найголовнішою ознакою стабільної, розвиненої країни. І справа тут не тільки у своєчасності наданні людям матеріальної підтримки від держави у вигляді субсидій, пільг чи різних видів допомог. Соціальна захищеність – це стан, коли людина почувається у безпеці, а також має можливість подолати життєві труднощі та негаразди, якщо вони виникли з тієї чи іншої причини. А причин таких може бути чимало: від тимчасової втрати працездатності до повної самотності і нездатності самостійно себе обслуговувати. 
Літні люди та люди з втратою фізичних можливостей - найбільш вразлива категорія громадян, які потребують сторонньої допомоги у задоволенні власних потреб. Отримати таку допомогу від держави ці люди можуть у вигляді соціальних послуг, забезпечення надання яких покладено державою на органи місцевого самоврядування. 
Куцурубською сільською радою ще в березні 2019 року створений Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), який очолює Галина Жукова. Цей підрозділ забезпечує надання послуг щодо догляду осіб похилого віку та інвалідів. Такі послуги надаються працівниками Терцентру на дому та в стаціонарному відділенні, розташованому в селі Парутине. 
Безоплатно в обсягах, визначених державними стандартами, соціальні послуги надаються громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, хворим  (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування  і не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані особами з інвалідністю в установленому порядку.
Територіальний центр може надавати також і платні соціальні послуги, з тарифами на які можна ознайомитись, звернувшись до Терцентру або до відділу соціального захисту, захисту дітей та роботи з сім'ями Куцурубської сільської ради, який очолює Ольга Власюк. Так само можна ознайомитись і з повним переліком послуг Терцентру та дізнатись, які документи необхідно підготувати і надати на розгляд фахівців, аби отримувати послуги.
Перелік соціальних послуг, умови та порядок їх надання структурними підрозділами територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Куцурубської сільської ради був оновлений та затверджений на позачерговій сесії сільської ради у п’ятницю, 18 лютого. 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора