Проекти рішень сесії №5 «Про внесення змін до натуральних добових норм хпрчування у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання територіального центру оціального обслуговування (надання соціальних послуг)»
Скликання: | III |
Сесія: | III |
Тип документу: | Проекти рішень сесії |
Дата: | 24.12.2020 |
Номер документу: | 5 |
Назва документу: | Про внесення змін до натуральних добових норм хпрчування у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання територіального центру оціального обслуговування (надання соціальних послуг) |
Прикріплені файли: |
|
Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2002 № 324 «Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства соціальної політики» просимо ввести наступні зміни у споживання добових норм продуктів, розглянувши висновок постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, сільська рада
ВИРІШИЛА:
1. Внести зміни до натуральних добових норм хпрчування у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання територіального центру оціального обслуговування (надання соціальних послуг) Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади, а семе: 1) зменшити добову норму споживання хлібу пшеничного з 250 г до 200 г, хліба житнього з 250 г до 100 г та ввести до раціону споживання хлібобулочних виробів із здобного тіста. Для цього добавити на випічку здоби:
борошно – 60 г на добу на одну особу
цукор – 15 г на добу на одну особу.
2) У зв’язку з тим, що у раціоні не використовується сало та смалець (добова норма 20 г) збільшити норму споживання олії з 35 г до 40 г та норму споживання вершкового масла з 25 г до 40 г.
3) Ввести до раціону споживання наступних продуктів:
субпродукти (печінка) – 50 г на добу на одну особу;
гриби – 50 г на добу на одну особу.
4) Вивести з раціону кондитерські вироби (цукерки та печиво).
5) У зв’язку із застарілими нормами (затверджені у 2002 році) збільшити добову норму використання яєць з 1/3 до 1 яйця (з врахуванням використання яєць у приготуванні їжі та випічки) .
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.
Сільський голова Інна КОПІЙКА
Натуральні добові норми
у відділенні стаціонарного догляду
для постійного або тимчасового проживання
територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Куцурубської сільської ради ОТГ
№ |
Найменування продукції |
Ціна |
Норма (г) |
Сума |
1. |
Хліб житній |
16,67 |
0,200 |
3,33 |
2. |
Хліб пшеничний |
16,67 |
0,100 |
1,67 |
3. |
Борошно пшеничне |
14,68 |
0,020 |
0,29 |
|
Борошно пшеничне для випічки |
14,68 |
0,060 |
0,88 |
4. |
Крохмаль |
56,95 |
0,005 |
0,28 |
5. |
Крупи, макаронні вироби, бобові |
22,98 |
0,100 |
2,30 |
6. |
Цукор |
19,55 |
0,045 |
0,88 |
|
Цукор для випічки |
19,55 |
0,015 |
0,29 |
7. |
Картопля |
9,00 |
0,45 |
4,05 |
|
Овочі, у тому числі: |
|
|
|
8. |
капуста б/к |
7,50 |
0,15 |
1,13 |
9. |
морква |
7,00 |
0,06 |
0,42 |
10. |
буряк |
7,00 |
0,08 |
0,56 |
11. |
цибуля |
6,50 |
0,06 |
0,39 |
12. |
Інші свіжі овочі відповідно до сезону |
21,49 |
0,10 |
2,16 |
13. |
Овочі квашені. консервовані |
32,73 |
0,10 |
3,27 |
14. |
Фрукти свіжі, у т.ч. цитрусові |
35,59 |
0,2 |
7,12 |
15. |
Фрукти сушені |
69,83 |
0,02 |
1,40 |
16. |
Фрукти консервовані |
61,43 |
0,05 |
3,07 |
17. |
Соки |
26,30 |
0,15 |
3,95 |
18. |
М'ясо, субпродукти (печінка) |
90,00 |
0,150 |
13,50 |
19. |
м’ясні консерви, ковбасні вироби |
160,00 |
0,020 |
3,20 |
20. |
Гриби |
50,00 |
0,050 |
2,50 |
|
Риба: |
|
|
|
21. |
Риба свіжа, свіжоморожена |
80,00 |
0,10 |
8,00 |
22. |
Рибні консерви |
43,90 |
0,05 |
2,20 |
|
Молоко, кисломолочні продукти: |
|
|
|
23. |
молоко |
25,00 |
0,200 |
5,00 |
24. |
кисломолочні напої |
27,32 |
0,250 |
6,83 |
25. |
Сир кисломолочний |
120,00 |
0,050 |
6,00 |
26. |
Сир твердий |
250,00 |
0,020 |
5,00 |
27. |
Сметана |
80,00 |
0,020 |
1,60 |
28. |
Масло |
250,00 |
0,040 |
10,00 |
29. |
Олія |
45,00 |
0,040 |
1,80 |
30. |
Маргарин |
120,00 |
0,005 |
0,60 |
31. |
Яйця (штук) |
2,50 |
1 |
2,50 |
32. |
Чай |
400,00 |
0,001 |
0,40 |
33. |
Кава |
650,00 |
0,004 |
2,60 |
34. |
Кондитерські вироби |
|
|
|
35. |
Какао |
250,00 |
0,003 |
0,75 |
36. |
Дріжджі, сода |
160,00 |
0,001 |
0,16 |
|
Спеції: |
|
|
|
37. |
сіль |
8,89 |
0,01 |
0,09 |
38. |
лавровий лист |
20,00 |
0,0005 |
0,1 |
39. |
перець чорний |
300,00 |
0,0005 |
0,15 |
40. |
ванільний цукор |
100,00 |
0,0005 |
0,15 |
|
|
|
|
110,57 |