A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Держпродспоживслужба України інформує


 

ПАМ'ЯТКА ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ МИКОЛАЇВЬКЕ РАЙОННЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМУЄ: ОБЕРЕЖНО КЛІЩІ!

 Сезон кліщів розпочато: активність кліщів щороку припадає на квітень-травень та серпень-вересень. Кліщі є переносниками збудників вірусних, бактеріальних захворювань людей і тварин та переносниками важких хвороб, таких як кліщовий енцефаліт та хвороба Лайма (кліщовий бореліоз). Головним методом профілактики є вакцинація. Щеплення слід робити за кілька місяців до початку весняно-літнього сезону.

15:28:25 03.04.2024

Про отримання бюджетної дотації на корів, овець, кіз

Постановою Кабінету Міністрів України від 15 березня 2024 року №300, були внесені зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінетів Міністрів України 16 серпня 2022р. № 918 (далі - Порядок).

14:59:00 02.04.2024

Вірусний гепатит А та профілактика.

Миколаївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що питна вода, яка подається в розвідну мережу для вживання населення, має відповідати вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» за санітарно-хімічними та санітарно-мікробіологічними показниками.

16:01:15 19.03.2024

Щодо необхідності здійснення державної реєстрації потужностей операторів ринку та отримання експлуатаційного дозвол

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що одним із обов’язків операторів ринку є - реєструвати потужності у випадках, передбачених цим Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) (п.4, ч.1, ст.20 ЗУ №771/97-ВР від 23.12.199, із змінами).

15:56:40 13.03.2024

Знезараження питної води

Миколаївським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області протягом 2023 року здійснено позаплановий контроль об’єктів водопостачання з відбором проб води для лабораторного контролю. За отриманими результатами 56 % проб не відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» за санітарно-мікробіологічними показниками.

10:39:36 12.03.2024

Як запобігти виникненню кишкових захворювань внаслідок вживання питної води

На території Миколаївської області, внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, в тому числі після підриву греблі Каховської ГЕС відбувається забруднення поверхневих вод та підземних водоносних горизонтів, які використовуються як джерела  питного водопостачання різними хімічними та бактеріологічними чинниками: залишки військової техніки, розірваних снарядів, загиблі тварини, тощо. Забруднена питна вода може призвести як до хімічних отруєнь так і бути джерелом виникнення багатьох кишкових інфекційних захворювань: вірусного гепатиту А, холери, дизентерії, та інших гострих кишкових інфекцій тощо.

09:14:02 26.02.2024

РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ -ЗАПОРУКА ЗДОРОВ’Я Частина друга: «Як організувати раціональне харчування в закладах освіти»

Кожен заклад освіти має свої певні особливості: набір виробничих приміщень харчоблоку, технологічне обладнання, режим роботи закладу, кількість учнів, кадри тощо. Тому харчування слід організовувати, зважаючи на них.

09:37:35 23.02.2024

РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ -ЗАПОРУКА ЗДОРОВ’Я Частина третя : «Санітарні вимоги до організації харчування»

Організація харчування у закладах освіти та закладах оздоровлення та відпочинку здійснюється з дотриманням норм харчування, вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Приготування готових страв здійснюється з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

11:45:36 22.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора