Отруєння грибами:профілактика та перша допомога
Осінь – самий сприятливий час для збору врожаю чудового дару даного нам природою – грибів. З давнини гриби вважалися улюбленою їжею людини. У будь-якому вигляді вони збагачують та урізноманітнюють меню здорової людини. Гриби доволі специфічний продукт, що містить значну кількість азотистих речовин, у тому числі білків, жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР), мінеральні речовини (зокрема, фосфор). До їхнього вмісту входить клітковина, хітин, який майже не перетравлюється ушлунково-кишковому тракті, тому гриби вважаються «важкою» їжею. Вживання грибів не рекомендоване вагітним, жінкам, які годують грудьми та людям похилого віку. Не варто годувати грибами чи стравами з них дітей до 12 років.
09:00:02 15.09.2023