15:56:40 13.03.2024
Держпродспоживслужба України інформує
Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що одним із обов’язків операторів ринку є - реєструвати потужності у випадках, передбачених цим Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) (п.4, ч.1, ст.20 ЗУ №771/97-ВР від 23.12.199, із змінами).
Миколаївським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області протягом 2023 року здійснено позаплановий контроль об’єктів водопостачання з відбором проб води для лабораторного контролю. За отриманими результатами 56 % проб не відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» за санітарно-мікробіологічними показниками.
10:39:36 12.03.2024
Як запобігти виникненню кишкових захворювань внаслідок вживання питної води
На території Миколаївської області, внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, в тому числі після підриву греблі Каховської ГЕС відбувається забруднення поверхневих вод та підземних водоносних горизонтів, які використовуються як джерела питного водопостачання різними хімічними та бактеріологічними чинниками: залишки військової техніки, розірваних снарядів, загиблі тварини, тощо. Забруднена питна вода може призвести як до хімічних отруєнь так і бути джерелом виникнення багатьох кишкових інфекційних захворювань: вірусного гепатиту А, холери, дизентерії, та інших гострих кишкових інфекцій тощо.09:14:02 26.02.2024
Кожен заклад освіти має свої певні особливості: набір виробничих приміщень харчоблоку, технологічне обладнання, режим роботи закладу, кількість учнів, кадри тощо. Тому харчування слід організовувати, зважаючи на них.
09:37:35 23.02.2024
Організація харчування у закладах освіти та закладах оздоровлення та відпочинку здійснюється з дотриманням норм харчування, вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Приготування готових страв здійснюється з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
11:45:36 22.02.2024
РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ -ЗАПОРУКА ЗДОРОВ’Я
Частина перша: «Поняття про раціональне харчування»09:34:01 22.02.2024
Рекомендації щодо профілактики грипу птиці в благополучних районах
Бажано організувати безвигульне утримання птиці.15:35:57 13.02.2024
Обов’язки суб’єктів господарювання в сфері централізованого питного водопостачання населення
Вода - основа життя. Важко переоцінити значення води в забезпеченні існування життя на планеті Земля, адже немає жодного організму, який би не містив воду. Для людини дуже важливо вживати воду, адже це одна з основних складових здоров’я. При цьому, особливу цінність має чиста питна вода.10:10:31 07.02.2024
Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів інформує
Вода — найважливіший компонент як навколишнього світу, а й людського організму. Без води життя на нашій планеті було б неможливим. Ми часто забуваємо про цей, здавалося б, простий і очевидний факт. Але варто лише нам відчути найменші ознаки спраги, стає зрозумілою вся важливість та необхідність води. Тому необхідно, щоб вода, яку вживає людина для пиття, була якісною, безпечною та повноцінною і відповідала вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».13:27:40 05.02.2024
12:59:30 05.02.2024