Отруєнь грибами: профілактика і перша допомога
Щороку в Україні через отруєння грибами потрапляють до лікарні сотні людей.10:37:21 17.09.2024
Отруєнь грибами: профілактика і перша допомога
Щороку в Україні через отруєння грибами потрапляють до лікарні сотні людей.10:37:21 17.09.2024
ШКІЛЬНИЙ ЛАНЧ-БОКС ІЗ КОРИСТЮ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я
Багато українських школярів в умовно безпечніших містах вперше за кілька років повернулися за парти, де попри війну триває впровадження реформи шкільного харчування. Це дуже важливі зміни, тож закликаємо батьків звертати увагу на те, чим годують дітей у шкільних їдальнях, та на те, що пропонують у буфетах.08:32:42 12.09.2024
Куріння підлітків – це тренд чи антитренд?
В Україні підлітки починають палити приблизно в 14 років. «Сьогоднішній підліток – це потенційний клієнт завтра». Переважна більшість курців вперше починають курити ще підлітками. Найбільш популярними тютюновими виробами в Україні залишаються цигарки, проте ринок ТВЕН та електронних сигарет зростає.08:12:35 12.09.2024
ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО СКАЗ І ЯК УБЕРЕГТИСЯ ВІД ЗАХВОРЮВАННЯ
Сказ – це гостре особливо небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу (англ. Rabies virus) із роду Lyssavirus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю.15:00:23 27.08.2024
До відома суб’єктів господарювання
4) сигарет та тютюну для самокруток з характерним запахом та/або смаком диму;14:07:36 26.08.2024
12:21:57 08.08.2024
АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ! Профілактичні заходи при утриманні
Африканська чума свиней (АЧС) вже упродовж десяти років шкодить галузі свинарства України і сьогодні немає жодної області, де б не виникало це захворювання.12:27:22 24.07.2024
12:23:19 24.07.2024
ПАМ᾽ЯТКА! Африканська чума свиней
Що треба знати власникам свиней, щоб не допустити їх захворювання на африканську чуму?08:34:42 23.07.2024
Пам’ятка для населення: Як уникнути зараження сальмонелою?
Миколаївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає увагу населення щодо запобігання харчових отруєнь та нагадує, що влітку збільшується ризик харчових отруєнь. Особливо під час поїздок або на відпочинку на природі, коли відсутні умови для зберігання продуктів та миття рук, жара (висока температура навколишнього середовища) такі погодні умови ідеально підходять для харчових отруєнь. За походженням харчові отруєння поділяються на дві групи: токсикоінфекції та бактеріальні токсикози.14:19:45 16.07.2024