A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Держпродспоживслужба України інформує

Пам'ятка для населення: Що необхідно знати про сказ

Захворювання на сказ було описано ще 3000 років тому, але і в наші дні воно не втратило своєї актуальності і реєструється більш ніж в 160 країнах світу. Щорічно понад 10 мільйонів людей отримують різні пошкодження від тварин і близько 50 тисяч гинуть від укусів тварин, хворих на сказ. 

11:17:42 16.11.2023

Обережно – отруєння сурогатним алкоголем

  Багато хто вважає, що прийом алкоголю – це спосіб зняти психоемоційне напруження, розслабитися і підняти настрій. Мало хто замислюється про те, що навіть невелика доза алкоголю може стати дуже підступною і жорстокою отрутою для людського організму.

14:55:59 17.10.2023

Профілактика кору!

 До початку масової імунізації (1965—1967 років) у світі щороку реєструвалося за різними даними від 130 млн. випадків кору і 8 млн. смертей, кожні 4-5 років відбувалися епідемії. Останній спалах кору в Україні був зареєстрований протягом 2017—2019 років. Переважна більшість європейців мають усі щеплення проти кору за календарем, тому в 42 з 53 країн Європи вдалося зупинити поширення кору. Проблемними залишаються ті країни, в яких рівень охоплення щепленнями недостатній, серед цих країн знаходиться й Україна. Сьогодні, на жаль, це захворювання не втрачає своєї актуальності, з початку 2023 року в Україні вже зареєстровано випадки кору. Головна причина зростання захворюваності серед дітей і підлітків в Україні на кір може бути зумовлене умовами життя частини населення країни. В період пандемії COVID-19 рівень вакцинації проти кору в Україні почав падати. Через російську військову агресію та масові руйнування інфраструктури збільшується ризик поширення інфекційних та вірусних захворювань. Війна в Україні створила ще більш сприятливі умови для поширення кору. Військові дії спричинили руйнування закладів освіти, на великій кількості територій заклади освіти залишилися в окупації або в зоні бойових дій. Часті обстріли територій привели до того, що більшість закладів освіти працюють онлайн формою навчання, тому немає можливості проводити медичні огляди та робити щеплення. Також через  обстріли територій пошкодження зазнала медична інфраструктура, ускладнився доступ людей до медичних послуг, зокрема вакцинації. До того ж війна призводить до великих скупчень людей у прихистках. У таких умовах кір поширюється швидше, тому як ніколи важливо захистити себе та дітей.

12:54:58 27.09.2023

Вплив хімічного складу води питної на здоров’я людини

 Вода відіграє в організмі людини важливу роль. Без води не відбувається жоден біохімічний, фізіологічний та фізико-хімічний процес обміну речовин і енергії, неможливі травлення, дихання, анаболізм (асиміляція) і катаболізм (дисиміляція), синтез білків, жирів, вуглеводів з чужорідних білків, жирів, вуглеводів харчових продуктів. Вода є фактором передачі багатьох інфекцій бактеріального та вірусного походження. Однак, небезпеку для здоров’я становлять ще й різноманітні хімічні сполуки, що можуть бути у питній воді, якщо їх вміст перевищує гранично допустимі норми.

12:52:22 27.09.2023

Отруєння грибами:профілактика та перша допомога

 Осінь – самий сприятливий час для збору врожаю чудового дару даного нам природою – грибів. З давнини гриби вважалися улюбленою їжею людини. У будь-якому вигляді вони збагачують та урізноманітнюють меню здорової людини. Гриби доволі специфічний продукт, що містить значну кількість азотистих речовин, у тому числі білків, жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР), мінеральні речовини (зокрема, фосфор). До їхнього вмісту входить клітковина, хітин, який майже не перетравлюється ушлунково-кишковому тракті, тому гриби вважаються «важкою» їжею. Вживання грибів не рекомендоване вагітним, жінкам, які годують грудьми та людям похилого віку. Не варто годувати грибами чи стравами з них дітей до 12 років.

09:00:02 15.09.2023

Обережно, БУТУЛІЗМ!

 Ботулізм – це дуже небезпечне харчове отруєння, гостре інфекційне захворювання, обумовлене отруєнням ботулотоксином, що потрапляє в організм людини внаслідок вживання різних продуктів харчування, що містять токсини ботулізму і характеризується важким ураженням вегетативної та центральної нервових систем.

12:45:58 12.09.2023

Профілактика порушень зору у дітей

     Порушення зору у дітей – поширена проблема в усьому світі. В Україні проблеми із зором мають 20% дітей. Зорові порушення заважають дитині пізнавати світ, створюють труднощі в спілкуванні з оточуючими, навчанні, обмежують діяльність і загрожують розвитком сліпоти. Багатьох наслідків можна уникнути, якщо вчасно виявити проблему і почати лікування.

14:31:17 01.09.2023

Як вибрати шкільний рюкзак ?

Ранець чи рюкзак, а можливо все ж таки портфель? Яку шкільну «торбу» вибрати для своєї дитини, скільки вона повинна важити, якими повинні бути лямки, відділення та кишені і чим хороша анатомічна спинка? Отже як вибрати шкільний рюкзак?

14:53:59 22.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора