A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Держпродспоживслужба України інформує

Вода це життя та здоров’я людей.

Вода є одним з найважливіших елементів біосфери. Без неї неможливе життя людей, тварин і рослин. Гігієнічне значення води полягає у підтримці чистоти тіла, приготування їжі й миття посуду, прання білизни, прибирання житла, громадських приміщень, видалення нечистот через каналізаційну мережу, поливу вулиць а також зелених насаджень. Вода сприяє покращенню умов проживання населення. Епідеміологічне значення води надзвичайно важливе - воно значною мірою залежить від умов водопостачання, санітарної очистки населених місць, рівня санітарної освіти населення. Вживання недоброякісної питної води суттєво погіршує здоров’я. Наявність вірусів і бактерій у воді призводять до спалахів епідемій, інфекційних захворювань, вода може бути фактором передачі таких захворювань, як вірусний гепатит А, ротавірусна інфекція, та інші кишкові інфекційні захворювання. А наявність в воді певних хімічних речовин може спричинити негативний вплив на здоров’я тих, хто її споживає, захворюваність населення на серцево-судинні хвороби, жовчнокам’яну та сечокам’яну хвороби, карієс зубів, тощо. Окремі хімічні речовини в воді, можуть стати причиною гострих чи хронічних отруєнь. Наприклад, наявність нітратів в питній воді, у дітей віком до трьох років, може викликати смертельне захворювання «нітратну метгемоглобінемію». Крім збалансованості хімічного складу, питна вода, щоб бути корисною для людини, має бути незабрудненою – тобто, не містити жодних патогенних мікроорганізмів, а також сторонніх продуктів людської діяльності, зокрема радіоактивних і токсичних хімічних речовин.

09:20:50 28.06.2022

ОБЕРЕЖНО СКАЗ !!!

  Сказ (синонім водобоязнь, гідрофобія) – гостра інфекційна хвороба з групи вірусних зоонозів, розвивається внаслідок укусу або ослинення хворою твариною, характеризується важкими ураженнями центральної нервової системи і закінчується смертельним результатом.                                                          -     

08:42:20 24.06.2022

Як вберегтися від холери

Як в мирний час так і під час воєнних дій через низку причин: підвищення температури повітря, погіршення якості питної води, неналежне дотримання санітарних норм - можуть виникати спалахи або епідемії інфекційних хвороб, зокрема – холери.      

13:45:53 23.06.2022

ЩО ТАКЕ АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ ( А Ч С) ТА ЯК З НЕЮ БОРОТИСЯ?

   Африканська     чума    свиней      (АЧС, Pestis Africana suum) — це заразне  захворювання. Збудник АЧС це ДНК-вмісний вірус сферичної форми, що належить до родини Asfaviridae.  Вірус АЧС заражає клітини імунної системи та ініціює вироблення величезної кількості специфічних антитіл, які, на жаль, не здатні до повної нейтралізації збудника. Це і є однією з основних причин чому виготовлення ефективної вакцини проти нього наразі неможливе. АЧС достатньо легко передається від хворої до здорової тварини, чому сприяє надзвичайна стійкість вірусу в навколишньому середовищі.

13:56:50 22.06.2022

Щодо виявлення гаммааміномасляної кислоти (ГАМК) у харчовій добавці, що експортувалася з Німеччини

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області (далі Головне управління) отримано лист Держпродспоживслужби від 08.06.2022 №11.1.217/6379 «Щодо повідомлення RASFF № 2022.2268-fup 4» стосовно виявлення гаммааміномасляної кислоти (ГАМК) у харчовій добавці, що експортувалася з Німеччини (виробник: GymBeam, Germany; оптовий продавець: GymBeam s.r.o., Slovakia; роздрібний продавець: Pro Nutrition Finland Oy, Finland) до України (отримувач: Savatsport, м. Рівне).

12:11:59 13.06.2022

БОТУЛІЗМ - ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ, ЯКЕ МОЖЕ ПРИЗВЕСТИ ДО ТЯЖКИХ НАСЛІДКІВ

Ботулізм  - інфекційне захворювання, яке може призвести до тяжких наслідків. Водночас ботулізм є тією хворобою, якої у більшості випадків можна уникнути, дотримуючись простих харчових правил.

10:44:49 10.06.2022

Щодо виявлення хлорпірифосу в листі амаранту

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло повідомлення RASFF № 2022.3226, стосовно виявлення хлорпірифосу в листі амаранту, що експортувалося з Камерун (оптовий продавець: Asia Express Food B. V., Netherlands; імпортер: EURL Raketspa Services, France) до України

11:23:03 06.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора