A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Держпродспоживслужба України інформує

Обов’язки суб’єктів господарювання в сфері централізованого питного водопостачання населення

Вода - основа життя. Важко переоцінити значення води в забезпеченні існування життя на планеті Земля, адже немає жодного організму, який би не містив воду. Для людини дуже важливо вживати воду, адже це одна з основних складових здоров’я. При цьому, особливу цінність має чиста питна вода.

10:10:31 07.02.2024

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів інформує

Вода — найважливіший компонент як навколишнього світу, а й людського організму. Без води життя на нашій планеті було б неможливим. Ми часто забуваємо про цей, здавалося б, простий і очевидний факт. Але варто лише нам відчути найменші ознаки спраги, стає зрозумілою вся важливість та необхідність води. Тому необхідно, щоб вода, яку вживає людина для пиття, була якісною, безпечною та повноцінною і відповідала вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

13:27:40 05.02.2024

ПАМЯТКА НАСЕЛЕННЮ!!! Увага грип птиці!!!

Миколаївське районне управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує про небезпеку занесення і розповсюдження однієї з небагатьох  найнебезпечніших інфекцій – пташиного грипу. Останнім часом в Україні почастішали випадки захворювання птиці на грип, тому зважаючи на напружену епізоотичну ситуацію в країні щодо високопатогенного грипу птиці, з метою вжиття профілактичних заходів та проведення роз’яснювальної роботи серед населення громади інформуємо:

09:26:36 19.01.2024

УВАГА! СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ

У жодній європейській країні не можна побачити вуличних продавців харчовими продуктами на тротуарах чи в інших не облаштованих для цього місцях. Кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування тільки зростає. Цьому сприяє не лише війна та соціально-економічне становище в країні, а й те, що громадянин не замислюється над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків надаючи  перевагу продуктам харчування, які реалізують із землі, не замислюючись про їх якість, ким та в яких умовах вони виготовлені, де зберігались і як вони транспортувались. Не звертаючи уваги  на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих, та не згадуючи  повідомлення в засобах масової інформації про гострі кишкові отруєння серед тих осіб, які вживали продукти придбані на стихійних ринках, вважаючи, що з ними цього не трапиться. Купуючи продукти харчування на вулиці покупець бере відповідальність на себе та повинен усвідомлювати всі ризики для здоров’я, оскільки у більшості випадків вулична торгівля в Україні незаконна. Контроль за незаконною торгівлею з боку держави, жодним чином не здійснюється, якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряється. Єдине законне місце для торгівлі харчовими продуктами, крім магазинів – це ПС ККП «Очаківський ринок». Саме там знаходиться державна лабораторія ветсанекспертизи, яка здійснює обов’язковий державний ветеринарно-санітарний контроль за якістю та безпечністю продукції, що реалізується, і надає продавцю товару експертний висновок установленої форми про те, що даний продукт придатний до вживання.

08:33:06 08.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора