ВПЛИВ ТЮТЮНОПАЛІННЯ на ЗДОРОВ’Я та ЖИТТЯ ЛЮДИНИ.
Частина перша: Що є у сигареті?10:26:00 30.01.2024
ВПЛИВ ТЮТЮНОПАЛІННЯ на ЗДОРОВ’Я та ЖИТТЯ ЛЮДИНИ.
Частина перша: Що є у сигареті?10:26:00 30.01.2024
ПАМЯТКА НАСЕЛЕННЮ!!! Увага грип птиці!!!
Миколаївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує про небезпеку занесення і розповсюдження однієї з небагатьох найнебезпечніших інфекцій – пташиного грипу. Останнім часом в Україні почастішали випадки захворювання птиці на грип, тому зважаючи на напружену епізоотичну ситуацію в країні щодо високопатогенного грипу птиці, з метою вжиття профілактичних заходів та проведення роз’яснювальної роботи серед населення громади інформуємо:09:26:36 19.01.2024
08:33:06 08.01.2024
Щорічне щеплення домашніх тварин
11:42:56 05.01.2024
Пам'ятка для населення: Що необхідно знати про сказ
Захворювання на сказ було описано ще 3000 років тому, але і в наші дні воно не втратило своєї актуальності і реєструється більш ніж в 160 країнах світу. Щорічно понад 10 мільйонів людей отримують різні пошкодження від тварин і близько 50 тисяч гинуть від укусів тварин, хворих на сказ.11:17:42 16.11.2023
Оператори ринку: шлях до реєстрації потужностей
Як зареєструвати потужність оператора ринку? Розглянемо більш детально.11:23:06 10.11.2023
Обережно – отруєння сурогатним алкоголем
Багато хто вважає, що прийом алкоголю – це спосіб зняти психоемоційне напруження, розслабитися і підняти настрій. Мало хто замислюється про те, що навіть невелика доза алкоголю може стати дуже підступною і жорстокою отрутою для людського організму.14:55:59 17.10.2023
12:54:58 27.09.2023
Вплив хімічного складу води питної на здоров’я людини
Вода відіграє в організмі людини важливу роль. Без води не відбувається жоден біохімічний, фізіологічний та фізико-хімічний процес обміну речовин і енергії, неможливі травлення, дихання, анаболізм (асиміляція) і катаболізм (дисиміляція), синтез білків, жирів, вуглеводів з чужорідних білків, жирів, вуглеводів харчових продуктів. Вода є фактором передачі багатьох інфекцій бактеріального та вірусного походження. Однак, небезпеку для здоров’я становлять ще й різноманітні хімічні сполуки, що можуть бути у питній воді, якщо їх вміст перевищує гранично допустимі норми.12:52:22 27.09.2023
Отруєння грибами:профілактика та перша допомога
Осінь – самий сприятливий час для збору врожаю чудового дару даного нам природою – грибів. З давнини гриби вважалися улюбленою їжею людини. У будь-якому вигляді вони збагачують та урізноманітнюють меню здорової людини. Гриби доволі специфічний продукт, що містить значну кількість азотистих речовин, у тому числі білків, жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР), мінеральні речовини (зокрема, фосфор). До їхнього вмісту входить клітковина, хітин, який майже не перетравлюється ушлунково-кишковому тракті, тому гриби вважаються «важкою» їжею. Вживання грибів не рекомендоване вагітним, жінкам, які годують грудьми та людям похилого віку. Не варто годувати грибами чи стравами з них дітей до 12 років.09:00:02 15.09.2023