A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Оператори ринку: шлях до реєстрації потужностей

Дата: 10.11.2023 11:23
Кількість переглядів: 112

Як зареєструвати потужність оператора ринку? Розглянемо більш детально.

 

Фото без описуРеєстрація потужностей операторів ринку харчових продуктів є обов’язковою для всіх суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері виробництва, обробки та реалізації харчових продуктів, таких як продуктові магазини, кафе, бари, ресторани, їдальні.  

Відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

 

Реєстрація потужностей в Україні здійснюється Держпродспоживслужбою України, з метою контролю якості та безпеки харчових продуктів.

Об’єктом реєстрації є адреса потужності.

До визначення «потужності» згідно ст. 1 Закону відносять споруди або комплекс споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, що використовуються у виробництві та/або обігу об’єктів санітарних заходів.

Заява про державну реєстрацію потужності може бути подана в паперовому або електронному вигляді не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку роботи потужності.

Станом на 2023 рік подача заяви на реєстрацію потужностей здійснюється онлайн через портал ДІЯ або оффлайн через районні чи міські ЦНАПи.

Подання заяви в електронному вигляді здійснюється з використанням посиленого сертифіката відкритого ключа у порядку, встановленому Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг» та  Законом України «Про електронний цифровий підпис».

В заяві зазначаються найменування, ідентифікаційний код згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, місцезнаходження або прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків чи серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті), місце проживання оператора ринку, назва (опис) потужності, її адреса, заплановані види діяльності та перелік харчових продуктів, виробництво та/або обіг яких планується здійснювати, вид оператора ринку за класифікацією суб’єктів господарювання, визначеною Господарським кодексом України (суб’єкт мікро-, малого, середнього або великого підприємництва).

 

Рішення про державну реєстрацію потужності або про відмову у такій реєстрації приймається протягом 10 календарних днів після отримання відповідної заяви оператора ринку. Копія рішення про державну реєстрацію потужності або про відмову у такій реєстрації надається (надсилається) оператору ринку протягом трьох робочих днів з дня його прийняття.

Подати заяву на реєстрацію потужності оператора ринку є можливим з використанням онлайн-сервісу «Дія», за посиланням https://diia.gov.ua/services/reyestraciya-potuzhnostej-operatora-rinku.

 

Довідка за телефоном: 0672960753, 0974891863


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора