A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Розквіт сільської громади обов’язково настане….

Дата: 07.03.2018 08:58
Кількість переглядів: 782

Фото без опису Розквіт сільської громади обов’язково настане….

У Куцурубській громаді переконані – розквіт сільської громади обов’язково настане, коли є бажання працювати на благо цього розквіту. А у членів  громади таке бажання є.

Яскравим підтвердженням цьому є збереження мережі закладів культури громади, оскільки саме від культури залежать наші ідеали та амбіції, якість і стиль життя та мислення. Дослідники слушно називають культуру другою природою, тому керівництво Куцурубської сільської ради та депутатський корпус доклали зусиль для того, щоб заклади культури у сільській місцевості модернізувались, поновляли свої функції та орієнтувались на потреби сучасного суспільства. Обсяг видаткової частини бюджету громади на утримання закладів культури Куцурубської ОТГ за 2017 рік склав 3425,064 тис.грн. Протягом року на клубні заклади було використано 789,278 тис. грн., з них: придбання звукопідсилюючої апаратури – 222,0 тис. грн., придбання сценічних костюмів – 19,60 тис. грн., ремонт внутрішніх електромереж, заміна вікон на металопластикові та придбання комп’ютерного обладнання – 548,211 тис. грн.

  Піклуючись про творчий розвиток молодого покоління, покращено умови для функціонування Куцурубської школи мистецтв і Парутинської дитячої музичної школи. 140,905 тис. грн. виділено на придбання музичних інструментів, костюмів та меблів.

Важливим культурним, науковим, освітнім та інформаційним надбанням громади є бібліотечні фонди, спрямовані на задоволення читацького попиту,  реалізацію прав громадян на доступ до інформації. Саме тому бібліотечними закладами було отримано 74,195 тис. грн.. для придбання меблів, художньої літератури та комп’ютерного обладнання.

Разом з тим, завдяки небайдужості керівництва Куцурубської громади та депутатського корпусу, у 2017 році талановиті та обдаровані діти і дорослі мали можливість доторкнутися до основ прекрасного мистецтва, поділитися досвідом вокальних виконавців, опанувати послідовні кроки з формування власної школи підготовки висококласних артистів, взявши участь у багатьох конкурсах та фестивалях, організованих Миколаївським обласним центром народної творчості. Так, учениці Куцурубської школи мистецтв Чокова Віра та Парутинської дитячої музичної школи Самєдова Софія продемонстрували свій талант вокалістів у  обласному фестивалі дитячої та юнацької  творчості «Art-mix». Ансамбль саксафоністів Парутинської дитячої музичної школи під керівництвом Іващенка О. К., концертмейстера Кадикова С.Д. взяв участь у обласному конкурсі духових оркестрів «Оркестру звуки чарівні».  Зразковий ансамбль естрадного танцю "Мозаїка Ольвії"  Парутинського Палацу культури посів ІІ місце у обласному конкурсі хореографічного мистецтва «Перлина Прибужжя». Діти Парутинської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Солончаківського НВК під керівництвом викладачів Парутинської дитячої музичної школи Шеіної Т.В. та Мурашкіної Л.М. достойно представили Куцурубську громаду у ХХІ обласному конкурсі української патріотичної пісні «Червона калина».

Економісти слушно висловлюють думку, що інвестиції в духовну сферу, побут, культуру, в розвиток здібностей людей стають нині не менш важливими, ніж прямі капіталовкладення у виробництво. Адже усі ми хочемо жити в країні, в якій можна було б пишатися не тільки «славним минулим», а й сьогоденними здобутками та переконливими перспективами в майбутньому.

Оксана Цісельська,

методист відділу з питань освіти,

молоді, спорту, культури та медицини

Куцурубської сільської ради ОТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора