A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Заходи до Дня пам*яті жертв Голодомору

Дата: 25.11.2017 09:13
Кількість переглядів: 2896

Фото без опису

До Дня пам’яті жертв Голодомору, заклади освіти громади взяли участь в загальнонаціональній  хвилині мовчання та загальноукраїнській акції «Запали свічку». Також у  всіх закладах  було  проведено загальношкільні лінійки: «Чорна сповідь моєї Вітчизни  і її затамований гнів…», «Тернистими стежками», «Страта голодом»;  тематичні уроки, години спілкування: «Трагічне минуле нашої країни», «Тих днів у пам’яті не стерти  і сьогодні»,  «Скорботна свічка пам’яті святої», Україна пам’ятає події 32-33-х років»,  «Немов прокляття ожива рік тридцять третій… Голод…Голод…».

  Разом з тим, у Дмитрівському  НВК організовано перегляд документального кінофільму «Голодомор в Україні: незабутні сторінки історії» та взято участь у поминальній панахиді; у Куцурубській ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка проведено «Круглий стіл»: «Свідки говорять про спогади людей, які пережили голодомор» та оформлено виставку учнівських робіт до Дня пам’яті жертв Голодомору; у Острівському НВК проведено учнівську-конференцію: «Голодомор в Україні: причини і наслідки»; організовано перегляд та обговорення документального фільму «Голодомор в Україні» і презентації «Забуті сторінки історії»; учні Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.. І. Рачкова взяли  участь у мітингу – панахиді «І не рік, а клеймо….», присвяченому Дню вшанування пам’яті жертв голодоморів, та   переглянули відеофільм «Україна. Забута історія».

У шкільних бібліотеках було оформлено книжкові виставки: «Пам’ять колосків - до життя не пройдених п’ять кроків»,  «Страшні роки геноциду», «Час не має влади над пам’яттю»,  «Доки живемо – доти пам’ятаємо …»                     

Куцурубською публічною бібліотекою було організовано інтернет – подорож «Голод в Україні – сторінки в історії»; Солончаківською СБФ оформлено  книжкову виставку «Жнива великої скорботи»; Дмитрівською СБФ  - тематичний огляд «Голодомор – злочин без кари»; Матросівською СБФ - літературний огляд «Схилимо голови в скорботі»; Парутинською СБФ - книжкову виставку «Ми в цій землі житами проросли, щоб  голоду не знали  люди вічно».

  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора