A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Світоч української літератури

Дата: 15.03.2018 13:26
Кількість переглядів: 1064

     Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена любові до Батьківщини, Шевченко поправу займає почесне місце,бо з таким вогнем в душі захищав свободу і незалежність вітчизни, честь і гідність народу. Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Т.Г. Шевченка відоме скрізь як людини, що віддала своє життя боротьбі за свободу українського народу.

     Своєю творчість Т.Г. Шевченко відкрив нову епоху в українській літературі, створив чудові зразки поезії, які могутньо зазвучали світом як гнівне звинувачення царизмові, як заклик до активної боротьби за кращу долю. Натхнені поетичні твори Тараса Шевченка – неоцінимий скарб світової літератури, стали надбанням широких народних мас.

     Тому з метою вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка, розвинути інтерес до творчості поета та виховати почуття любові і поваги до рідної мови, художнього слова Іванівський сільський бібліотекар Давидкіна С.І. завітала у гості до Іванівської ЗОШ імені Рачкова та провела з учнями 8-9 класів конкурс знавців творчості Т.Г. Шевченка. Конкурс складався з трьох етапів. Учасники заходу змагалися за звання кращого знавця життя і  творчості поета. Діти відповідали на питання присвячені пам’яті Т.Г. Шевченка. Атмосфера на заході була цікавою та водночас веселою. Переможці в конкурсу було нагороджено грамотами та подарунками.

     Уже багато поколінь Шевченко означає так багато. Він як явище велике і вічне, невичерпний і нескінчений. Ми щиро захоплюємося високим образом Кобзаря, його громадянською принциповістю і моральною чистотою та  почуттям національної справеливисті. 

 

Бібліотекар с.Іванівка Давидкіна Світлана


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора