Куцурубська громада
o

Життя Куцурубського закладу освіти імені Т.Г.Шевченка у 2017 році

Дата: 20.02.2018 14:13
Кількість переглядів: 922

Фото без опису «Людина без знань, що птах без крил: не може злетіти високо вгору, щоб досягти найвищої мети в житті»

Як жив Куцурубський заклад освіти імені Т.Г.Шевченка у 2017 році

Сучасна школа — великий і складний механізм, належна  робота якого  забезпечується великою кількістю служб і участю в них педагогічних  працівників. У повсякденному  житті  кожен  із  вас,  зрозуміло, по-різному несе міру відповідальності перед суспільством за те, яку освіту  дає наша  школа. Але серед цих буднів настає день підбиття підсумків багатогранної діяльності всього педагогічного колективу, день огляду наших сил, день роздумів,  заслуженої  радості,  день  нового  імпульсу  для  досягнення ще  більших  результатів. Сприйняття реалій сучасного світу вимагає від керівника опанування новими технологіями , постійного зростання управлінської  компетентності. Багато в чому рівень розвитку закладу освіти залежить від мене, як директора. Я несу відповідальність за вибір стратегії за створення команди однодумців, за виконання обраної місії.

 І найважливіше, школа існує для дитини. Саме учень є тим центром, навколо якого обертаються всі системи шкільної галактики.

Зараз великі зміни відбуваються в рамках децентралізації: повноваження і гроші поступово передаються на місця.  З 2017 року змінилося фінансування закладів освіти. Держава передає освітню субвенцію виключно на оплату праці педагогічних працівників. Натомість оплата комунальних послуг, а також усі витрати на зарплату технічного персоналу передали на місцеві бюджети. Це досить великий шматок фінансування.

 Місцева влада позитивно реагує на те, що тепер утримують заклади освіти. Протягом 2017 року громада виділила на утримання Куцурубського закладу освіти 2 777 689 грн. З них: на заробітну плату технічному персоналу 917 000, вугілля – 199 680, водопостачання – 2 160, електроенергію – 60 839,  послуги - 44 000, медикаменти – 1 799, продукти харчування – 129 434, металопластикові вікна – 151 536, на поповнення матеріально-технічної бази (придбання тарілок, чашок, сушки для посуду, ванни для миття посуду, витяжна шафа, харчовий котел, димосос, обладнання для медичного кабінету, електронний тир, комплект меблів для кабінетів хімії та фізики, фарба, будівельні матеріали для проведення поточного ремонту та інше) – 605 505,  капітальний ремонт частини покрівлі школи – 670 736, спонсорських коштів - 12 500. Велика подяка депутату обласної ради Паламарюку П.М., керівнику ТОВ «Агрофірма «Лиманський» Скрипнику Є.А., керівнику СВК «Лиманський» Корнієнко П.Г.,   генеральному директору ТОВ Порт»Очаків» Сапегі  В.В.

Пройшло два роки з того часу, як було створено Куцурубську сільську раду об’єднану територіальну громаду. Протягом цих років регулярно поповнювалась матеріально-технічна база закладу. Це позитивно впливає на освітній процес: покращилась якість викладання предметів , збільшилась зацікавленість учнів.

Відповідно підвищилась якість знань учнів. За підсумками І семестру 2017-2018 навчального року є  претенденти на золоту та срібну медалі. Учні школи беруть активну участь у різноманітних конкурсах, турнірах, олімпіадах та спортивних змаганнях.

  Так, 14 учнів нашої школи стали переможцями та призерами ІІ (районного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з 7 предметів (українська мова і література, історія, англійська мова, біологія, фізика, правознавство, трудове навчання). П’ятеро з них гідно представили та ще представлятимуть громаду на ІІІ (обласному) етапі (олімпіади триватимуть до 24 лютого). На даний час вже є такі результати: учениця 10 класу Кондратюк Анастасія посіла ІІІ місце в олімпіаді з української мови та літератури (вчитель Ключко П.В.), учениця 11 класу Петречків Валерія посіла ІІІ місце в олімпіаді з української мови та літератури (вчитель Кондратюк І.І.) та ІІ місце в олімпіаді з англійської мови (вчитель Крапивницька Н.Ю.).

          Відзначились наші учні і в ІІІ (обласному) етапі XVIII Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика: учениця 7 класу Сологуб Аліна та учениця 10 класу Кондратюк Анастасія  посіли почесні ІІІ місця (вчитель Ключко П.В.).

          Гордо несуть звання школи імені Т.Г.Шевченка учні, які взяли участь в ІІІ (обласному) етапі VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Учениця 10 класу Кондратюк Анастасія (вчитель Ключко П.В.) та учениця 11 класу Петречків Валерія (вчитель Кондратюк І.І.)  посіли почесні ІІ місця. Петречків Валерія взяла участь у ІV (фінальному) етапі цього конкурсу, результати якого будуть відомі наприкінці березня.

          Порадувала своїми досягненнями учениця 9 класу Рубан Світлана, яка успішно пройшла тестування та вступила до Миколаївського регіонального відділення МАНу на відділення «мовознавство», спеціальність «англійська мова» (вчитель Каргіна О.В.).

          Каргіна О.В., вчитель англійської мови успішно пройшла всеукраїнський конкурсний відбір та увійшла до складу 75 тренерів програми «Вчителі англійської мови - агенти змін» в освіті.

І всі ці роки вирішення освітянських проблем  було пріоритетним у роботі сільського голови,  виконкому та депутатського корпусу новоствореної громади.

  Впевнені, що за таких сприятливих умов, які створила громада, учні нашої школи і надалі будуть підвищувати свій освітній рівень та досягати найкращих результатів у навчанні, а вчителі - вдосконалювати педагогічну майстерність та реалізовувати свій творчий потенціал.

 

Адміністрація Куцурубського закладу освіти імені Т.Г.Шевченка

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора