A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Робота Парутинської ЗОШ

Дата: 23.02.2018 14:55
Кількість переглядів: 981

Фото без опису "Праця не тільки там,  де людина сіє хліб або садить дерево. Найбільш тонка, найбільш складна праця, коли людина приходить до людини, бачить у її очах, читає "поміж рядків"  її поклик про допомогу.  Ця праця є вищою мірою  людського духу". Саме такі рядки В.О. Сухомлинського хотілось би присвятити людям, які відставивши безліч турбот та проблем, прийшли на допомогу Парутинській школі і своєю працею, доброчинністю допомогли зробити приміщення закладу затишним, привітним та гостинним.

Ініціатором утеплення школи була Очаківська райдержадміністрація, а  голова Куцурубської сільської ради ОТГ Копійка І.В. та депутатський корпус підтримали цю ініціативу і у  жовтні 2017 року у нашому закладі розпочалась робота по реконструкції, на яку було виділено кошти з державного бюджету в сумі 1 945 737,00 грн. та кошти громади в сумі 385 000,00 грн.

Але передусім, як неоціненний Божий дар, сприймаємо ми дітей, покладаючи надії на те, що виростуть вони здоровими, добрими, розумними. Діти – то наша гордість. Вихованці нашої школи активно беруть участь в олімпіадах з базових дисциплін, Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика, інтерактивних конкурсах «Колосок», «Кенгуру», «Олімпіс», де показують гідні результати. За підсумками цього року школа на районних олімпіадах здобула 10 призових місць, а в конкурсі знавців української мови імені П. Яцика 4 призових місця. Учениця 11 класу, Дзиговська Аліна посіла ІІІ місце в обласному етапі конкурсу.

Нашій школі є ким пишатись. Це учні початкових класів Іванов В., Богатирьова А. Учні середньої ланки -   Плєшакова Ю., Карнаух В., Вітюк Д., Якушова А., Кепін Д., Михайленко Ю., Шелюстенко О., Янковська Т. та багато інших.  

Слід відзначити високі показники вступу до територіального відділення МАНу: 3 учнів успішно склали тестування і стали слухачами наукових відділень Миколаївського територіального відділення Малої академії наук України  у 2017 році.

До того ж, учні школи - постійні учасники та переможці районних та обласних спортивних змагань.

Добрі почуття йдуть своїм корінням у дитинство, а людяність, доброта, ласка, доброзичливість народжується в маленьких серцях тоді, коли дитина бачить і відчуває це від оточуючих її людей. В першу чергу, це наші вчителі,   адже саме завдяки їхній невтомній праці ми маємо такі результати.  По-друге, батьки, які тісно співпрацюють з педагогами. До речі,  в нашій школі працює творча група «Батьківська педагогіка», проблемним питанням якої є налагодження взаємодії з батьками щодо успішного формування особистості.

Не менш важливим ніж психологічний комфорт наших дітей є й матеріально-технічне забезпечення навчально-виховного процесу. Тому дякуємо Інні Василівні Копійці, голові сільської ради ОТГ та депутатам за  допомогу  в придбанні   обладнання для хімічного кабінету – 199,285 тис.грн., обладнання та тренажерів для спортивної зали -199,900 тис. грн., комп'ютерної техніки – 199,895 тис.грн., інтерактивних дошок - 94,160 тис.грн., мультимедійних проекторів – 99,600 тис.грн., меблів для класних кімнат – 165,819 тис.грн. та лазерного тиру – 90,200 тис.грн.

Фото без опису

Ця підтримка - свідчення Вашого небайдужого ставлення до проблем освіти  і розуміння непересічної важливості шкільного виховання.    

 

                             Менько О.П.,

заступник директора з НВР Парутинської ЗОШ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора