Куцурубська громада
o

30 років служіння людям

Дата: 23.03.2018 09:20
Кількість переглядів: 927

 Фото без опису Весняною  порою, яка приваблює очі своєю неповторною красою і наштовхує на філософські роздуми,  свій поважний ювілей -  80-річчя святкує  шляхетна людина, Бібліотекар з великої літери  -   Марія Іванівна Куценко. І це не тільки її особисте свято, а й кожного, хто знає цю прекрасну жінку. В першу чергу,  її родини, читачів, друзів, сусідів. Адже все своє життя ювілярка присвятила людям, віддавши кожному частинку своєї душі.

   У кожній сфері професійної діяльності є люди котрі своїми ідеями, завзяттям, наснагою надають справі, якій слугують, особливого змісту, перетворюють її у головне покликання свого життя, є прикладом для колег та молодих початківців. Саме до таких людей належить Марія Іванівна. Народилася Марія Іванівна в м. Сніжне Донецької області.  Після закінчення середньої школи у 1956 році вступила  до Вознесенського сільськогосподарського технікуму.  В 1959 році отримала диплом молодшого агронома - виноградаря  та одержала  направлення  на Очаківщину, в Солончаки.  І відразу з головою поринула в роботу,  6 років присвятила агрономії:  працювала в колгоспі «Родина»  агрономом – виноградарем, а з 1963 року – головним агрономом.  В Солончаках зустріла і свого майбутнього чоловіка – Бориса Петровича, створили родину, народили і виховали двох доньок – Тетяну і Світлану.  

  Спочатку сільська бібліотека працювала  при клубі, потім її закрили. Марія Іванівна, як людина не байдужа, звернулася до обласної газети «Південна правда» з приводу відновлення осередку  культури.  8 вересня 1966 року бібліотека знов відчинила свої двері. Марії Іванівні запропонували працювати  бібліотекарем і вона  погодилась. Стала вникати в роботу, розібралася, що до чого, і захопилася… 30 років віддала вона справі, і свою любов  до книги, літератури  вона прищеплювала своїм читачам, проводила цікаві читацькі конференції, організовувала виставки, тематичні зустрічі. Її по цей день згадують, як майстра своєї справи.  За особистий вклад в розвиток бібліотечної справи Марія Іванівна відзначена нагородами Міністерства культури України та обласного управління культури.  Та кожну чергову відпустку «відпочивала» на винограднику. А тому й знала усіх своїх односельців, як себе саму.

  Вона жила своєю роботою і дуже любила людей. Тож, сьогодні їй все повертається сторицею. Але все одно не очікувала Марія Іванівна, що відзначення її ювілея  перетвориться на справжнє свято.  Організатор і ведуча заходу  бібліотекар Ільїна А.О. підготувала чудову презентацію «Роки летять» зі світлин із життя нашої ювілярки, свої щирі вітання і пісні дарували   завідувач  сільським  клубом Пелипаченко Т. Г. та гурт «Калинонька», порадувала гуморескою Шалімова Д.П.  Всіх присутніх  розчулив зворушливий  танець  ювілярки з дочкою Тетяною.  Завітали на ювілей з поздоровленнями та подарунками староста сіл Солончаки та Дніпровське Драган О.П., методист відділу з питань  ОМСКМ  Куцурубської ОТГ Цисельська О.М., рідні та друзі, сільський депутат Шевченко О.А., директор Куцурубської  публічної бібліотеки Бурдига- Ніколаєва Т.О. передала привітання і квіти від колег. Марія Іванівна  до глибини душі була розчулена такою увагою до себе.  Вона дякувала гостям за теплі слова та із задоволенням фотографувалася з усіма на згадку.

Фото без опису

  Не віриться, що цій жінці вже 80. Вона пам’ятає все своє життя до дрібниць, і, не зважаючи на поважний вік, залишається активною, допомагає у вихованні онуків, цікавиться життям свого села, нікому не відмовляє у мудрій пораді, та й вдома по господарству багато чого продовжує робити сама.

Фото без опису

Вельмишановна і дорога Марія Іванівна, прийміть сердечні поздоровлення з нагоди Вашого Ювілею! Нехай Ви завжди будете захищені від життєвих негараздів, кожен день Ваш буде наповнений цікавими справами і земними радощами.

Літа біжать, мов бистрі коні, вже їх минуло 80
І вкрили сріблом Ваші скроні й не оглянутися назад.
Ви звикли лиш добро чинити, дітей виховувать в труді,
то хай же ангел Ваш хранитель буде заступником в житті.
Хай Матір Божа Вас охороняє, Господь із неба щастя посилає.
Хай буде здоров’я міцне, як граніт, на многая, многая, многая літ.

                                                                                                            Ільїна А.О.             

                                                                                                            бібліотекар Солончаківської СБФ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора