A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Правила безпечної поведінки в Інтернеті

Дата: 02.05.2018 10:22
Кількість переглядів: 1197

Фото без описуІз розвитком технологій швидкісного доступу до Інтернет, все більше користувачів потрапляють до «всесвітньої павутини». Інформаційна культура користувачів визначає їхню модель поведінки у Інтернеті. На жаль, багато користувачів не знають про ймовірні загрози та правила безпеки у Інтернеті. Це може призвести до сумних наслідків. Щоб цього не сталося, потрібно дотримуватися правил безпечної поведінки у мережі.

Правила особистої безпеки в Інтернеті

  1. Не розголошуйте свої персональні дані та дані інших людей (прізвище, ім’я, по-батькові, дату народження, дані документів, номери телефонів, домашню адресу та ін.) – усе це можуть використати зловмисники.
  2. При спілкуванні з невідомими будьте обережні – співрозмовник може видавати себе зовсім за іншу людину, а перевірити це дуже важко.
  3. Зустрічатися з людиною, з якою познайомилися в Інтернеті, дітям можна лише з дозволу і присутності на зустрічі батьків.
  4. Не розголошуйте нікому (крім батьків), навіть друзям, свої логіни і паролі до облікових записів електронної пошти, соціальних мереж тощо.
  5. При спілкуванні в мережі уникайте неприємних тем, не відповідайте на провокації. При можливості, відправляйте таких співрозмовників до «чорного» списку.
  6. Пам’ятайте правило: «Все, що потрапило до Інтернету – там і залишається». Не публікуйте і не надсилайте іншим фото, відео або іншої інформації, якщо не хочете її розголосу.
  7. Не порушуйте закони. Анонімність в Інтернеті може бути розкритою.

Правила комп’ютерної безпеки в Інтернеті

  1. Робіть копії важливих даних на зовнішні носії інформації (зовнішні жорсткі диски, оптичні диски, флешки).
  2. Використовуйте ліцензійне програмне забезпечення, регулярно оновлюйте його.
  3. Використовуйте антивірусну програму із увімкненою функцією онлайн моніторингу. Регулярно оновлюйте антивірусні бази та періодично скануйте розділи жорстокого диску на віруси. Скануйте завантажені з глобальної мережі файли перед відкриттям.
  4. Для періодичного сканування вінчестера на віруси використовуйте антивірусні сканери різних розробників (сканери зазвичай не потребують установки на комп’ютер).
  5. Використовуйте брандмауер (firewall).
  6. Ігноруйте електронні листи, отримані від невідомих відправників. Не переходьте по посиланням у них і не відкривайте вкладень.
  7. Не зберігайте конфіденційні дані на комп’ютері в незахищеному вигляді.

Дотримуючись цих правил ви зможете уникнути більшості загроз і небезпек глобальної мережі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора