A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Два слова: «Перемога… Мир!» дали нам право жити

Дата: 10.05.2018 11:38
Кількість переглядів: 1324

Фото без описуДва слова: «Перемога… Мир!» дали нам право жити

 

Чимало свят дарує нам весна,

Як в рідний дім повернення з дороги

Та є найбільш хвилюючим для нас

Величне свято Перемоги!

     Щороку в травні, ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війни.

     Для всіх нас війна – вічно в незгасній пам’яті. Адже пам’ять – частина духовного життя народу, його найсвятіша істина. З кожним днем тих, хто бачив страшну війну, залишається все менше. Скоро пам’ять про події залишиться лише в історичних книгах, проте забути про подвиг ми не маємо права. Усе далі відходить від  нас 9 травня 1945 року, але, як і раніше пам’ятаємо, якою ціною дістався той день. День Перемоги став священним для кожного з нас.

     Свято розпочалось з мітингом біля пам’ятника загиблих воїнів-односельців у с. Яселка та продовжилось формуванням урочистої ходи біля Іванівської ЗОШ імені Рачкова І.І., яка рухалась до обеліска загиблих воїнів-односельців. Після мітингів у Іванівському сільському будинку культури відбувся святковий концерт до Дня Перемоги. Організаторами, якого були завідуюча будинком культури Галота Олена Леонідівна, бібліотекар Іванівської СБФ Давидкіна Світлана Іванівна, художній керівник Муравйова Тетяна Сергіївна, а спонсорами – голова ТОВ «Сонячний» Олійник Сергій Михайлович, власник магазину «Діана» Ковальов Олександр Петрович, ПП Егоренков Ігор Олександрович, ПП Рачкова Назіка Василівна, ПП Берчун Володимир Феофанович.

     Фає було прикрашене дитячими малюнками, а зала та сцена маками – квітами пам’яті про трагічні події Другої Світової війни.

     Концерт розпочався з зі слів ведучої Давидкіної Світлани  та слів привітання старости сіл Іванівка та Яселка Яковенко Оксани Анатолівни.

Фото без опису

Концерт походив у спокійному і зворушливому настрої. Глядачі мов на мить поринули у спогад від виконання пісень Муравйової Тетяни Сергіївни та колективу дівчат: Боровик Діани, Грибович Софії, Чокової Анастасії та мало хто зміг здержати сліз від читання листів коханої до коханого у виконанні Грибович Софії та Кошевого Ігоря. Але все ж підняв настрій святковій атмосфері танцювальний колектив під керівництвом Галоти Олени Леонідівни та пісня «Ми щасливі діти» у виконанні Щербини Надії.

Весь концерт супроводжували музикою Середа Вадим та Жадан Олександр Павлович. Вдячні глядачі аплодували своїм артистам –аматорам.

Після закінчення концерту гостей було запрошено скуштувати польову кашу та бойових «сто грам», які вже стали традицією.

Фото без опису

Пам’ять… Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, з тих речей, які  зберігають колишні фронтовики та їх нащадки і не дає померкнути  жодній героїчній сторінці історії перемоги.

     Шановні ветерани. Наші прадіди, діди, бабусі МИ ПА’МЯТАЄМО ваш бойовий подвиг.          

 

Бібліотекар Іванівської  СБФ
С.І.Давидкіна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора