A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

В нашій пісні – наша сила!

Дата: 21.03.2018 12:09
Кількість переглядів: 1130

Під таким гаслом 16 березня в Куцурубській ЗОШ ім. Т.Г. Шевченка пройшов конкурс української патріотичної пісні в 1-11 класах. З метою популяризації української пісні, виховання в учнів шанобливого ставлення до культури українського народу, його духовних надбань, любові до пісні, до України.

Українська пісня супроводжує будь-який етап життя людини  з піснею святкують і працюють, з нею повертаються з роботи і відпочивають, з нею йдуть боронити рідну землю від ворога і співають, коли перемагають у війні.

Усі учні школи дуже добре підготувалися до цього конкурсу, який проходив у трьох номінаціях 1-4 класах, 5-8 класах, 9-11 класах. Журі було складно визначитися з найкращими виконавцями, тому що всі були неперевершені. Лунали пісні: «Рідний край», «Україна – матуся моя», «Україно ми твоя надія», «Виросла я на Україні», «Ми Вкраїни - діти», «Україна – це ти!», «Синє небо – жовте поле», «Як у нас на Україні». «Друзі – єднаймося!», «Сам собі країна», «Україна», «Віва Україна!».   ..... подивитись фото.... 

І все ж кращими з кращих були учні 2-А класу з піснею «Україна – матуся моя» класний керівник Себрук Т.І., 8 клас з піснею «Друзі – єднаймося!» класний керівник Бохна С.О., 9 клас з піснею «Сам собі країна» класний керівник Іванова Т.І., 11 клас з піснею «Віва Україна!». Вони і посіли І місце.

Отже, пісня – це першоелемент нашого щоденного життя, ми повинні її плекати, розуміти і співати, бо вона грає всіма барвами і повністю виконує всю різноманітність своїх суспільних функцій: вона може бути і лікарем, і вчителем, і мистцем, і філософом, і воїном – переможцем. Слід розуміти, що кожен часовий період вимагає певних форм культури, проте ми повинні зробити все можливе, щоб і сьогодні, і завтра в нашій культурі патріотична пісня посідала гідне місце. Адже ми українці – справжні патріоти своєї України, бо ми її любимо, захищаємо,примножуємо її духовну спадщину і оспівуємо в піснях:

Лише у нас на Україні

Росте калина при долині,

Вода джерельна з небом синім,

Всі люди щирі і гостинні

Лише у нас на Україні…

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора