A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Перспективне майбутнє за перспективним планом Миколаївщини

Дата: 29.05.2018 12:43
Кількість переглядів: 859

«Зараз основне завдання, що стоїть перед державою, – закінчення етапу добровільного об?єднання», - наголосив експерт Центрального офісу реформ при Мінрегіоні Юрій Ганущак під час дводенного семінару з депутатами обласної та районних рад і головами ОТГ, що відбувся в Коблівській ОТГ за ініціативи Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.Фото без опису

«До кінця цього року ми з вами перейдемо тотальну позначку в тисячу ОТГ. Цілком ймовірно, що держава змушена буде допомогти зверху тим громадам, що так і не підуть на вибори, з метою успішного завершення реформи децентралізації в Україні. Миколаївщина в розрізі реформи рухається нормальними темпами. Є як процеси об?єднання, особливо в форматі «один район - одна громада», так і переговори між вже об?єднаними громадами щодо приєднання. Загалом, процеси прискорилися, є позитивна динаміка до змін» - підкреслив експерт.

Директор Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування Валентин Бойко сказав: «Попереду багато роботи з формування та затвердження Перспективного плану області. У 2020 році вибори до місцевих рад пройдуть на базі нової територіальної основи, тому сьогодні наша робота є вкрай відповідальною та важливою».

Свою підтримку реформі висловила голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко: «Не дивлячись на труднощі, що виникали під час впровадження децентралізації в області, я завжди вірю, вірила і буду вірити в її успіх. Наша мета – створення та підтримка сильних, економічно спроможних об?єднаних територіальних громад, сьогодні ми працюємо на її реалізацію».

Під час зустрічі обговорили посилення координації подальшого впровадження реформи децентралізації на Миколаївщині, можливості розробки та внесення змін у Перспективний план формування ОТГ в області, підтримку секторальних реформ – освітній та медичній.

Джерело: decentralization.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора