A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Громади повинні бачити, хто скільки податків сплачує на їхній території, – експерт

Дата: 05.08.2018 21:04
Кількість переглядів: 667

Податки і збори є головним джерелом наповнення місцевого бюджету. Отже громади мали б заохочувати місцеві організації сумлінно сплачувати усі податки. Але, на жаль, органи місцевого самоврядування навіть не мають доступу до інформації, хто і скільки податків на їхній території платить.

Про це у програмі «Сучасна громада» Українського радіо сказала експерт з питань місцевих бюджетів Асоціації міст України Вікторія Кобялко.

«Органи місцевого самоврядування не мають доступу до бази фіскальної служби у розрізі платників податків, а отримують лише узагальнені дані. Ця база закрита, вона для службового використання. Тобто громада не бачить, хто з підприємців на її території сплачує податки і в якому розмірі. А ці дані дуже важливі для планування і формування місцевого бюджету», - сказала експерт.

Вікторія Кобялко поінформувала, що Асоціація міст України спільно з Міністерством фінансів напрацьовує законопроект про зміни до Податкового кодексу щодо поліпшення адміністрування податків та зборів. «Ми пропонуємо подавати до органів місцевого самоврядування інформацію в розрізі платників податків, що діють на їхній території. Це б дало змогу громадам попрацювати з платниками податків і допомагати Державній фіскальній службі стягувати недоотримані суми. Принаймні, громади могли б аналізувати причини несплати податків і прогнозувати надходження на наступний бюджетний період», - вважає експерт.

Повний запис програми слухайте ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора