A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Міністерство інфраструктури України запустило електронний кабінет перевізника

Дата: 31.08.2018 20:19
Кількість переглядів: 750

В Україні запрацював електронний кабінет перевізника. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час презентації нового електронного сервісу, яка відбулась 30 серпня 2018 року.

Електронний кабінет перевізника доступний на сайті e-services.dsbt.gov.ua, а також – на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги».

І чому це може зацікавити звичайного громадянина?

А тому, що разом із запуском послуги е-Кабінету стають відкритими дані Реєстру перевізників, який веде Укртрансбезпека. Відтепер кожен громадянин, ввівши номер автомобіля, ЄДРПОУ чи ІПН власника, зможе дізнатися точну назву та контактні дані перевізника, а також наявність, тип та строк дії його ліцензії. Така можливість зробить подорожі пасажирів безпечнішими, захистившись від ризику не обрати перевізника, у якого відсутня відповідна ліцензія.

У межах Електронного кабінету перевізника доступно п’ять електронних послуг. Так, завдяки е-Кабінету вантажні та пасажирські автоперевізники зможуть отримувати, розширювати, звужувати та анулювати ліцензії онлайн. Окрім того, за допомогою сервісу перевізники зможуть оперативно повідомляти про зміну своїх даних: персонал, транспорт, матеріально-технічну базу.

Електронний кабінет перевізника буде надалі доповнений новими можливостями. Зокрема, згодом стане доступним онлайн-оформлення дозволів, а також – внесення плати за ліцензії та оплата штрафів. До того ж, розробники налагодять взаємодію Реєстру перевізників ще з двома державними реєстрами – Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань і Єдиним державним реєстром МВС України щодо транспортних засобів та їх власників.

Переглянути більше електронних послуг для громадян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора