A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Свято "Козацькому роду нема переводу" до дня захисника України, дня козацтва, Свято Покрови

Дата: 16.10.2018 15:01
Кількість переглядів: 1227

   14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України. В цей день ми вшановуємо славних українських козаків, покровителькою яких вважається Богородиця. Це свято також і родинне – бо пов’язане з родинними і сімейними цінностями і традиціями, шанобливим ставленням до ідеалів жіночності та материнства. Цікаво, що козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, вірили у її силу й урочисто святкували цей день, що у народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова.

З нагоди відзначення   свята 13 жовтня в селі Солончаки Куцурубської сільської ради ОТГ було проведено загальногромадське свято «Козацькому роду нема переводу». В цей сонячний день з гарним настроєм зібралися жителі та гості села.

Зі святом усіх присутніх привітала староста села Драган Ольга Петрівна та привітала з Днем захисника України усіх борців за незалежність України. З теплими словами поздоровленням звернулася голова Куцурубської ОТГ Копійка Інна Василівна, а також привітали сімейне подружжя Обрубінських, яке відзначило в цьому році 60-річчя свого сімейного життя.

З найщирішими привітаннями звернувся до усіх присутніх отець Василій.

В святковій програмі прийняли участь солісти- вокалісти Швець Ліза (Дмитрівський сільський клуб), Софія Грибович (Іванівський клуб),Соня Якобчук та Настя Дубович (Дніпровський клуб), вокальні ансамблі  «Коліжаночки» (Куцурубський будинок культури), «Водограй» ( Матросівський клуб), гурт «Експромт» (Парутинський Палац культури) та танцювальні колективи «Веселка» (Дмитрівський клуб), «Чарівниці» (Матросівський клуб). Учні, вчителі, батьки  Солончаківського НВК організували ярмарку.

Наприкінці свята відбулися змагання «Козацькі ігри». Гостей пригощали смачним  кулішем та варениками.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора