A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Заходи до дня визволення України від фашистських загарбників

Дата: 25.10.2018 11:26
Кількість переглядів: 1860

     26 жовтня, напередодні 74 – ої річниці від дня визволення України від фашистських загарбників, в Дмитрівському НВК відбувся урочистий захід «Листи з небуття», підготовлений учнями 11 класу на чолі із класним керівником Руснаком Дмитром Володимировичем та педагогом – організатором Довбнею Ольгою Ярославівною.

      Трагічні події Другої Світової війни були пов'язані із сучасними воєнними діями на сході України.

        Присутнім було запропоновано поглянути на події з нетрадиційної точки зору. Були зачитані фронтові листи бійців Другої Світової війни до своїх коханих, матерів, до сина, листи, які писали дружини на фронт. Багато які із них не дійшли до адресатів по причині смерті, деякі були знайдені тільки через десятиліття. Проникливі слова та віра в перемогу над ворогом, любов до Батьківщини і до життя – їх основний мотив.

        Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх тих, хто загинув на фронтах Другої Світової війни та при проведенні військових дій на Україні в наш час.

       Одинадцятикласники поклали до пам'ятника загиблим односельцям гірлянду Слави, виготовлену власноруч. Пам'ять жива. Вони загинули, щоб життя продовжувалось.

Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

І знову  повертає нас пам’ять до героїчних, болючих і радісних днів визволення України 1944 року на фронтах, у підпіллі, у партизанських загонах. Наш народ пережив страхіття війни, мужньо витримав усі випробування і доклав величезних зусиль, аби наблизити бажану мить Перемоги. Кожного року, 28 жовтня, ми святкуємо річницю звільнення України від фашистських загарбників. Довгих три роки випробувань стали страшною ціною миру, який сьогодні знов безжально порушено.

Котився грізно невблаганний вал

Святого гніву, помсти і розплати.

І ось він день, коли за перевал

Фашистську нечисть вимели солдати.

І воля, воля! – з полумя боїв

Прийшла на рідні згарища-руїни.

Ти не забудеш тих бентежних днів,

Моя прекрасна, люба Україно!

 

Щоб не забували нащадки, щоб пам`ятали про подвиг своїх дідів – прадідів, ми говоримо про це з дітьми, читаємо проникливі вірші, згадуємо вдячним словом наших видатних односельців, яких, на жаль, сьогодні не залишилося в живих. А так, як сучасне покоління схильне до критичної оцінки дійсності, демонструємо учням страшну й величну документальну хроніку воєнних років, свідчення очевидців бойових дій Великої Вітчизняної війни. Такими були виховні заходи «Дорогами визволення України» для учнів 8 – 11 класів, які 25 жовтня провели  у Парутинській ЗОШ І-ІІІ ступенів Андрєєва Г.В., вчитель історії і права, Замєтна О.М., заступник директора з виховної роботи та Богатирьов А.О., вчитель музичного мистецтва.     Старшокласники  Купріянчук Дмитро, Несенко Анастасія, Павлова Вікторія, Плєшакова Юлія розповіли про героїчні наступальні операції, які провели наші війська під час визволення України, про хоробрість, непохитність і мужність наших солдат, про невимовно тяжкі втрати, яких зазнав український народ у тій страшній воєнній круговерті, що розметала, понівечила і розтоптала мільйони людських доль. Про вистраждану дорогою ціною Перемогу.

Звук незабутній перемоги

Лунає досі у серцях.

Блиск переможної дороги

Дарує радість у роках.

Героїв мало вже лишилось,

Покрила скроні сивина,

І щастя у серцях з'явилось,

Лише в душі гримить війна.

На грудях ордени, медалі,

В строю їх чутно тихий дзвін.

Імя їх в українській долі –

За це їм наш низький уклін.

Фото без опису  Фото без опису

 

     З 22 по 26 жовтня на базі Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені І. Рачкова проходили «уроки мужності», присвячені 74 річниці визволення України.

Фото без опису  Фото без опису    Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора