A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Тиждень творчості й натхнення

Дата: 22.10.2018 09:48
Кількість переглядів: 4423

       «Наповнимо музикою та веселкою наші серця.», — сказав Гете. Такий девіз ми обрали для тижня образотворчого та музичного  мистецтва в Парутинській  загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів, який проходив з 15 по 19 жовтня 2018 року. 

      Образотворче мистецтво — дуже корисне для учнів заняття. Коли вони малюють, копіюють малюнки, обводять і розфарбовують, ліплять, виконують аплікації, вони таким чином розбираються у навколишньому світі, а також розвивають уяву, адже вони малюють не лише предмети, які існують насправді, але і ті, що живуть тільки в їхній уяві. Крім того, малювання розвиває візуальне мислення, а також почуття краси і гармонії.

Малюючи, учні проявляють свої творчі здібності. Деякі діти напрочуд вільно володіють формою і кольором і користуються ними, щоб виражати свої думки і почуття. У цьому сенсі їх роботи можна вважати справжніми шедеврами. Пікассо сказав: «Коли я був дитиною, я умів малювати, як Тиціан, але мені знадобилося усе життя, щоб навчитися малювати, як дитина.».

Сам процес малювання дуже важливий, адже  дітям легше виражати слова своєї душі через образотворче мистецтво. Тому так важливо наштовхнути дітей на творіння своїх власних світів засобами образотворчого мистецтва.

Основна мета тижня образотворчого та музичного  мистецтва полягає у створенні зв’язку між внутрішнім світом учня та його оточенням: відкрити натхнення, познайомити з цікавими засобами мистецтва, поглибити знання про людей, які внесли неоціненний вклад у розвиток світового мистецтва, пробудити уяву та фантазію учнів, виховувати естетичний смак та патріотичні почуття.

Перший день – 15.10.2018

   Відкриття тижня образотворчого та музичного мистецтва розпочалося з вернісажу  робіт учнів 5-7 класів «Намалюю щастя». Учні школи із цікавістю переглядали виставку і з захопленням ділилися своїми враженнями від побаченого. Адже кожна робота  була  виконана  з такою любов’ю, що глядачі отримували тільки позитивні емоції.

 

 

Другий день – 16.10.2018

     Проходячи центром села , можна було почути голосні звуки мелодій та пісень ... «Це якесь весілля  чи відлуння чергового концерту з майдану Незалежності», - скажете ви. Ні! Це  учні  Парутинської загальноосвітньої  школи  брали участь у фестивалі дитячої творчості «З Україною в серці». Співали всі: і безтурботні хлопці і відмінниці дівчата, і навіть берізки біля школи похитувались у такт мелодій… А коли настав довгоочікуваний фінал фестивалю, хвилювання переповнювали і виступаючих, і вболівальників.

        Цілі в’язанки українських пісень від учнів 9 -11 класів, захоплюючі інсенізації українських народних казок учнями 5 - 8 класів та креативний флешмоб від початківців стали справжньою окрасою шкільного фестивалю. Серйозністю, любов’ю до Батьківщини та відчуттям гордості за все українське був наповнений кожний виступ.

 

Третій день - 18.10.2018

       У цей день кожен мав можливість взяти участь у цікавому флешмобі «Кольорові долоньки».

       Виявляється, що малювати можна  без допомоги олівця і пензлика, а лише руками. Для цього треба руки вмочити у фарбу. Напіврозігнутими кулачками можна намалювати райдугу, верхівки гір, банани.

        Долонькою можна намалювати метелика. Для цього слід вертикально прикласти до паперу дві долоньки. Щоб намалювати рибку – горизонтально одну долоньку.

       Якщо кінчики пальців вмочити у фарбу то може вийти гусениця, виноград, горобина. Лініями можна зобразити геометричні фігури. Одним-двома пальчиками можна намалювати кущі, дерева, зірки. Зібрати пальці до купи – і вийдуть сніжинки, квіти.

        Кулачками гарно зобразити троянди, мушлі, равлики.

 

Четвертий день - 19.10.2018

       Останній день ближче познайомив учнів з музичним мистецтвом, також були підбиті підсумки проведення Тижня образотворчого та музичного мистецтва та нагороджені переможці.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису  Фото без опису  Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора