A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності в Куцурубському ЗДО "Зірочка"

Дата: 30.10.2018 15:24
Кількість переглядів: 664

      Життя в сучасних умовах потребує від наших малюків вміння орієнтуватись і знаходити вихід з непередбачених ситуацій. Чим менше у них знань, тим більше небезпеки з боку зовнішнього світу. Піклуючись про дітей, люблячи, оберігаючи їх, дорослі хочуть, щоб вони виросли здоровими, але, на жаль, виникають ситуації, коли дитина залишається один на один з небезпекою.Тому ми повинні виховувати в дітях обачливість і обережність. Не можна залякувати , правильніше час-від-часу розповідати про різні нещасні випадки, пояснювати небезпеку, яку таять в собі необдумані вчинки, доводити помилковість сумнівних уявлень про героїзм. А ще краще навчити орієнтуватись і знаходити вихід з непередбачених ситуацій. Чим більше у дитини знань, тим менше небезпеки з боку оточуючого середовища. 
     З 22 по 26 жовтня педагоги ЗДО «Зірочка» Куцурубської ОТГ провели «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності» із залученням дітей до різних форм роботи у цікавій і доступній формі: заняття, ігрова діяльність, театралізована діяльність, розваги, бесіди (індивідуальні, групові та колективні), екскурсії, читання художньої літератури з використанням українського фольклору, самостійно-художня діяльність, психогімнастика, пошуково-дослідницька діяльність, моделювання ситуацій та  їх розв’язання.
     На закінчення тижня, педагоги провели заняття-тренінг «SOS» на якому наші "чомучки" практично вправлялись у негайному реагуванні на надзвичайні ситуації. 
    Потрібно зазначити, що такі змістовні заходи , які були проведені під час тижня безпеки , приносить велику користь для наших дітей. Малята усіх вікових груп отримали та закріпили знання, уміння і практичні навички з безпеки життєдіяльності та на випадок екстремальної ситуації, отримали гарні уроки морального виховання.
Дошкільнята – це наше майбутнє, і ми, дорослі, маємо можливість навчити їх безпеці життєдіяльності , розумінню того, що найважливіше для людини – це здоров’я та життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора