A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

ПРОГРАМА підтримки та розвитку діяльності Очаківської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України на 2017 –2019 роки

Дата: 31.10.2017 15:26
Кількість переглядів: 1105

Додаток до рішення  сесії Куцурубської сільської ради

обєднаної територіальної громади скликання
від  03 березня  2017 року №37

 

ПРОГРАМА

підтримки та розвитку діяльності Очаківської міськрайонної  організації Товариства Червоного Хреста України на 2017 –2019 роки

 

1. Вступ

        

Товариство Червоного Хреста України – найчисельніша в країні громадська організація, основним завданням якої є сприяння органам державної та міської влади в їх гуманітарній діяльності. Пріоритетним напрямком діяльності червонохресних організацій є надання медичної, соціально-побутової, матеріальної допомоги одиноким непрацездатним громадянам похилого віку, малозабезпеченим ветеранам та інвалідам війни і праці, дітям-сиротам, дітям-біженцям, багатодітним сім’ям, особам потерпілим внаслідок надзвичайних ситуацій, переміщеним особам та іншим категоріям населення, які потребують соціальної підтримки.

У м. Очакові та Очакіському районі ці завдання реалізовує Очаківська міськрайонна  організація Товариства Червоного Хреста України.

У 2016 році силами патронажної служби Очаківської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України медико-соціальні послуги  надавались

514 одиноким, непрацездатним громадянам похилого віку та інвалідам. У медико-соціальному центрі надана медична допомога 1289 чоловікам. В останні 2 роки до приоритетної групи осіб, яких обслуговує патронажна служба увійшли внутрішньо переміщені особи похилого віку.

В банк речей першої необхідності від громадян міста у 2016 році надійшло 4936 од.  бувшого у використанні одягу та взуття на суму 124165 грн., від приватних підприємців надійшло благодійної допомоги у вигляді продуктів харчування 1672,5 од. на суму 19841 грн., інших товарів 1724 од. на суму 37839 грн., гігієнічних засобів 385 од. на суму 6847 грн., одяг новий 245 од. на суму 10115 грн., взуття нове 8 од. на  суму 2350 грн. послугами якого скористались 1565 малозахищених громадян міста  на суму 201156 грн.грн.

На протязі 2016 р. Товариством проводились різноманітні заходи та акції, це: до Дня Святого Миколая, Новорічні свята, до Міжнародного жіночого Дня 8-го Березня, до 61 річниці Великої Перемоги, до Всесвітнього дня захисту дітей, до Дня донора та медичного працівника, до Дня людей похилого віку, свято  «Добрих сердець», акції «Людське горе чужим не буває», «Туберкулёз проблема нашого часу», « Сила добра та милосердя», «Подаруємо любов та надію», «Чисте місто», «Збери портфель до школи», конкурс малюнків «Милосердя очима дітей», на яких було зібрано та роздано благодійної допомоги 527 чол. на суму 47564 грн.

Від Миколаївської ОО ТЧХУ надійшли медикаменти на суму 12417 грн., та роздано 245 потребуючим.

На випадок надзвичайної ситуації в організації є складське приміщення, в якому згідно переліку сформовані недоторкані запаси.

В Очаківській МРО ТЧХ діє пункт прокату, де в наявності є: костилі, палиці,  підлокітники, інвалідні візки, підкладні судна.

Спільно із закладами охорони здоров’я, відділом НС, навчально методичним центром цивільного захисту, відділенням поліціїї за надзором дорожного руху, постійно проводиться просвітницька робота, спрямована на профілактику інфекційних хвороб, здорового образу життя, надання 1 медичної допомоги.

Очаківська міськрайонна організація кожний рік проводить сертифіковані курси  з навчання  першої медичної допомоги. У м. Очакові та Очаківському районі успішно пройшли курси першої медичної допомоги та отримали сертифікати 557 чоловік. Це  вчителі, учні ЗОШ, медичні працівники, військовослужбовці військових частин розташованих на території міста, соц. робітники,  волонтери, та інші.

14 червня 2016 року, спільно з лікарями пункту переливання крові Очаківської ЦРЛ, в приміщенні районної лікарні проведено зустріч з донорами міста та району,  під час якої  кращих та заслужених донорів України було нагороджено Почесними грамотами обласної організації Товариства Червоного Хреста України, продовольчими наборами, та гігієнічними засобами.

Особливим напрямком роботи є робота з молоддю з врахуванням положень Молодіжної програми Товариства на 2012-2016р. і проводиться як самостійно, так і в співпраці з центром сім’ї та молоді, спорту та культури, управлінням у справах неповнолітніх, управлінням освіти, управлінням праці та соціального захисту населення.

Досвід показує, що така форма співпраці сприяє підвищенню довіри населення до міської влади, дає можливість громадським організаціям соціального спрямування проводити свої заходи на більш високому і якісному рівні.

 

 

2.Мета Програми

  

            Збереження і підвищення ефективності допомоги, спрямованої на полегшення страждання людей, надання кваліфікованої безкоштовної медико-соцiальної допомоги та проведення медико-соціальної реабiлiтацiї найбільш соціально вразливих верств  населення міста.

         Проведення освітньої та профілактичної програми серед населення.

Збереження та подальший розвиток медико-соціального центру, пункту прокату, банку одягу та складу майна для надзвичайних ситуацій,  які значно покращать програму з надання медико-соціальної допомоги найуразливішим верствам населення.

3. Напрямки реалізації програми

 

             Враховуючи соціально-економічну ситуацію, яка склалась та, виходячи з  потреб суспільства, програма передбачає підтримку та розвиток діяльності  Очаківської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста в таких напрямах:

1. Налагодження співпраці з виконавчими органами Очаківської  райдержадміністрації у сфері соціального захисту

        2. Допомога самотнім, престарілим громадянам, соціально незахищеним верствам населення.

         3. Опіка над дітьми-інвалідами.

         4. Шефство над багатодітними родинами.

        5. Пропаганда гуманних ідей та завдань Товариства Червоного Хреста України.

         6. Пропаганда здорового способу життя серед молоді та дорослого населення.

         7. Пропаганда безкоштовного донорства.

      8. Матеріальна й моральна підтримка, надання медичної допомоги людям  похилого віку.

         9. Захист прав і гідності людини.

        10. Надання допомоги потерпілим у надзвичайних ситуаціях.

        11. Навчання населення навичкам першої допомоги

        12. Допомога дітям-сиротам і напівсиротам, зокрема шкіли-інтернату.

 

3. Очікувані результати від реалізації Програми

 

          Для виконання Програми Куцурубської сільської ради обєднаної територіальної громади буде  залучена 1особа (патронажна медична сестра). В місті буде функціонувати  медико-соціальний центр, банк одягу і пункт прокату. Ресурсне забезпечення яких візьме на себе міськрайонна  організація Товариства Червоного Хреста України за благодійні внески та залучену гуманітарну допомогу з -за кордону.

 

Виконання Програми дасть можливість :

  • покращити кількість і якість надання послуг , не залишити на одинці  самотніх непрацездатних громадян, подружніх пар похилого віку та інвалідів, які за станом здоров’я , згідно з медичним висновком обмежені в пересуванні з метою надання медико-соціальної допомоги  на дому;
  • розширити мережу  з надання медико-соціальних послуг в медико-соціального центру, що значно покращить якість життя малозахищених верств населення;
  • об’єднати зусилля ,  Куцурубської сільської ради обєднаної територіальної громади, обласної та міськрайонної організаційТовариства Червоного Хреста України задля зміцнення матеріальної бази Товариства з метою надійного захисту прав та гідності малозахищених громадян міста ;
  • дасть можливість збільшити кількість населення , яке пройде навчання  правилам  надання першої  долікарської допомоги при надзвичайних    ситуаціях, а також навчання  основам догляду за хворими на дому.

 

4. Фінансове забезпечення програми

 

          Заходи, передбачені даною програмою, фінансуються за рахунок:

  • коштів та пожертвувань в натуральній формі від громадян та організацій;
  • коштів та натуральної допомоги  Миколаївської обласної організації Товариства  Червоного Хреста України;
  • фінансування за рахунок  Куцурубської сільської ради обєднаної    територіальної громади, здійснюється через надання   фінансової підтримки Очаківській міськрайонній організації Товариства Червоного Хреста України, як громадській організації на виконання заходів, передбачених програмою. 

 

                                           5. Заходи з виконання Програми

№ з/п

Назва заходів

Джерело фінансу-вання

Термін виконання

Загальна сума видатків (грн.)зв роками

 

 

Відповідальн, виконавці

 

 

2017

 

 

2018

 

 

2019

1.

Забезпечення оплати праці 1 особи (працівнику патронажної служби Очаківської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України).

Бюджетні кошти, кошти Товарист-ва

Протягом року

46848

46848

46848

Куцурубська сільська рада обєднаної територіальної громади

3.

Забезпечення роботи медико-соціального центру, пункту прокату речей, співпраці з Очаківською ЦРЛ, надання першої медичної допомоги та  догляд за хворими.

Благодійні внески

Протягом року

 

 

 

  Куцурубська сільська рада обєднаної територіальної громади

4.

Організація лекцій, круглих столів, оглядів-конкурсів, виготовлення буклетів з метою пропаганди здорового способу життя, залучення безкоштовних донорів, пропаганди ідей та завдань Червонохресного руху

Благодійні внески

Протягом року, не рідше одного разу на квартал

 

 

 

  відділ освіти

5.

Проведення сумісних заходів з  центральною районною лікарнею. Куцурубською сільською радою обєднаної територіальної громади

Бюджетні кошти, кошти Товариства

Протягом року

500,00

500,00

500,00

  Куцурубська сільська рада обєднаної територіальної громади,  відділ освіти

 

ВСЬОГО на виконання Програми, - в тому числі

 

 

47348

47348

47348

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора