A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

ПРОГРАМА «Відновлення зовнішнього освітлення на території Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади на 2016-2020 роки»

Дата: 02.09.2018 09:26
Кількість переглядів: 1697

ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                          Рішення сільської ради

                   Фото без опису                                                                        12 серпня 2017 року № 3

 

 

ПРОГРАМА

«Відновлення зовнішнього освітлення

на території Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади на 2016-2020 роки»

 

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

     Програма розроблена на підставі Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві», розпорядження Кабінету Міністрів України від 20.10.2004р. № 761-р «Про заходи щодо поліпшення освітлення населених пунктів».

 

І. Сучасний стан зовнішнього освітлення на території Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади

   Станом на 12.08.2017 року всі села громади забезпечені вуличним освітленням, на 100% забезпечені населені пункти громади: с. Іванівка і Яселка, с. Острівка, Червоне Парутине, Матросівка. Потребують доопрацювання всі інші села. 

         В с. Іванівка та Іванівка (Покровка) на початку 2017 року було відремонтовано вуличне освітлення, на що з бюджету було використано коштів в сумі  98230, 80 грн. на матеріал та роботи. В цих селах були замінені лічильники. Частково були здійснені роботи по відновленню зовнішнього освітлення в с. Яселка, яке було зроблено в 2012 році, але за погодних умов було пошкоджено. Залишається питання у його обслуговуванні.

     С. Куцуруб : освітлено село наполовину.

    С. Дмитрівка: в свій час освітлення було відремонтовано, але за погодних умов пошкоджено, на початку 2017 року на 7тис.грн. з бюджету Дмитрівської сільської ради були замінені ліхтарі з лампами.  Зовнішнім освітленням забезпечено село частково. Потребують заміни ліхтарі та лампи, місцями на ТП відсутній пятий провід, необхідно винести лічильник з підстанції.

   С. Солончаки та Дніпровське: в селах частково не працює освітлення, потребує ремонту. Необхідно додатково закупити ліхтарів та ламп, потрібен пятий провід, провід для підключення ліхтарів, лічильник в с. Солончаки потрібно винести з підстанції.

   С. Парутине, Прибузьке, Каталине:  по кожному селу потребує доопрацювання. Є потреба в ліхтарях, лампах, відновлення пятого проводу, по деяким вулицям провести вуличне освітлення.

  С. Острівка, Червоне Парутине, Матросівка: в червні – липні 2017 року проведені ремонтні роботи зовнішнього освітлення по всім населеним пунктам, встановлені реллє часу. Є потреба у лампах, на деяких вулицях потрібно добавити ліхтарів.   

    Надалі стоїть задача в експлуатації зовнішнього освітлення і оплата за нього, та обовязково потрібен в громаді електрик.

      

ІІ. Мета і основні завдання Програми

  Основною метою Програми є побудова установок зовнішнього 

електричного освітлення, приведення електромереж освітлення до норм та стандартів, забезпечення якісних показників освітлювальних установок та раціональне використання електроенергії.

    Мета програми досягається шляхом реалізації таких основних завдань:

  • підвищення ефективності освітлення вулично-шляхової мережі населених пунктів сільської ради, пішохідних переходів та територій об’єктів установ і організацій, які забезпечують життєдіяльність населення;
  • створення ефективної системи обліку та регулювання споживання електричної енергії для зовнішнього освітлення населених пунктів сільської ради;
  • впровадження системи економічних установок для раціонального використання електроенергії та зменшення витрат коштів на оплату спожитих обсягів;
  • забезпечення безпечного утримання об’єктів зовнішнього освітлення згідно з технічними умовами та нормами.

Виконання вищевказаних завдань здійснюватиметься за рахунок реалізації заходів, що додаються.

 

ІІІ. Очікувані результати

                  Виконання Програми дасть змогу:

  • скоротити обсяги витрат електроенергії за рахунок впровадження енергозберігаючих технічних рішень шляхом застосування сучасних систем автоматизованого управління зовнішнім освітленням, заміни електроламп та світильників на більш економічні;
  • забезпечити скорочення витрат коштів бюджету сільської ради на оплату електричної енергії, використаної на зовнішнє освітлення населених пунктів сільської ради, та застосування затверджених тарифів;
  • створити зручність та безпеку переміщення населення і транспорту по населеним пунктам та у місцях проведення масових заходів;
  • створити умови для продовження терміну надання населенню сільської ради послуг виконавчим комітетом сільської ради,  лікувальними закладами, сільськими будинками культури, підприємствами торгівлі і побутового обслуговування та пасажирськими перевізниками.

 

ІУ. Фінансове забезпечення Програми

               Фінансування заходів Програми здійснюватиметься за рахунок:

  • власних надходжень до бюджету сільської ради відповідно до місцевих програм розвитку житлово-комунального господарства;
  • коштів субвенції з державного бюджету сільській раді на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт автомобільних доріг комунальної власності (за наявністю цих витрат у кошторисній документації на ремонт комунальних вулиць і доріг);
  • коштів субвенції з обласного бюджету сільській раді  на виконання заходів цієї Програми;
  • інших джерел, залучених з цією метою виконавчим комітетом сільської ради на договірних умовах-коштів підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, розташованих або зареєстрованих на території Куцурубської сільської ради ОТГ, а також коштів населення. 

 

У. Організація та контроль за виконанням Програми

           Відповідно до вимог чинного законодавства Програма передбачає такий механізм реалізації заходів:

  • утворення координаційних рад як консультативно - дорадчого органу з числа представників державного замовника в особі виконкому сільської ради, підприємств, установ та організацій, які беруть участь у виконанні заходів Програми;
  • об’єднання на договірних умовах коштів підприємств, установ та організацій, розташованих на території Куцурубської  сільської ради ОТГ, а також бюджетних коштів на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання на пайових умовах об’єктів соціальної інфраструктури, шляхів місцевого значення;
  • забезпечення виконкомом Куцурубської сільської ради ОТГ виконання заходів з відновлення зовнішнього освітлення населених пунктів сільської ради, безпечної їх експлуатації та підготовки необхідних кадрів.

            Виконком сільської ради що півроку звітують про хід виконання Програми та надають до обласної адміністрації пропозиції стосовно уточнення переліку заходів, обсягів і джерел їх фінансування на наступний фінансовий рік та фінансування Програми.

 

          Додаток 1 до Програми

 

ПАСПОРТ

Програми «Відновлення зовнішнього освітлення

на території Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади на 2016-2020 роки»

 

  1. Програма затверджена рішенням сільської ради від 12 серпня 2017 року № 3.
  2. Розробник Програми: виконавчий комітет Куцурубської сільської ради ОТГ.
  3. Керівник Програми: постійна комісія з питань житлово – комунального господарства та комунальної власності, містобудування будівництва, земельних відносин та охорони природи.
  4. Виконавці заходів Програми: сільський голова; виконавчий комітет; господарсько – земельний відділ Куцурубської сільської ради ОТГ; підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, розташовані на території Куцурубської сільської ради ОТГ.
  5. Строк виконання – 2016-2020 роки.
  6. Прогнозні обсяги та джерела фінансування:

 

Джерела фінансування

Обсяг фінансування,  тис.грн.

у тому числі за роками

2016

2017

2018

2019

2020

Державний бюджет

 

 

 

 

 

 

Місцевий бюджет

800

300

300

100

50

50

Інші джерела

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Секретар сільської ради                                                                    Л.Л.Федорова

 

 

Додаток 2 до Програми

 

 

ЗАХОДИ

щодо реалізації місцевої Програми

«Відновлення зовнішнього освітлення на території Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади на 2016-2020 роки»

Зміст заходу

Відповідальні виконавці

Термін виконання (роки)

Обсяги фінансових ресурсів

(тис. грн.)

Примітка

Всього

Джерела фінансування

Держбюджет (субвенції)

Обласний бюджет

Сільський бюджет

Інші джерела

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

Здійснити придбання приладів обліку електроенергії та обладнання для зовнішнього освітлення на всі населені пункти сільської ради

Виконавчий комітет

2017-2018

200

 

 

200

 

 

2

Забезпечити виконання монтажу вуличного освітлення згідно з проектними рішеннями по всім населеним пунктам

Виконавчий комітет

2017-2018

200

 

 

200

 

 

3

Призначити осіб, відповідальних за стан зовнішнього освітлення населених пунктів на території сільської ради

Сільський голова

 

 

 

 

 

 

 

4

Забезпечити укладення договорів на експлуатаційне обслуговування мереж вуличного освітлення з Очаківською філією “Миколаївобленерго"

Сільський голова

2017-2020

200

 

 

200

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора