A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Відбулися громадські обговорення

Дата: 28.01.2019 08:59
Кількість переглядів: 599

24 січня в актовому залі Куцурубської загально-освітньої школи І-ІІІ ступенів відбулися громадські обговорення пропозиції Очаківського міського голови про добровільне об'єднання територіальної громади м.Очаків з Чорноморською сільською об’єднаною територіальною громадою, Куцурубською сільською об’єднаною територіальною громадою, Кам'янською сільською радою, Покровською сільською радою в Очаківську міську об’єднану територіальну  громаду.

На громадських слуханнях виступив міський голова Сергій Бичков, який зазначив, що основна мета реформи місцевого самоврядування – зробити громади спроможними. Тобто в результаті добровільного об’єднання створити такі територіальні громади, які здатні забезпечити належний рівень надання послуг у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства.

У своєму виступі міський голова С.Бичков дав високу оцінку завоюванням Революції гідності в тому, що децентралізація дала можливість місцевим бюджетам нарешті отримувати свої законно зароблені кошти, чого раніше не було. В місті Очаків бюджет вагомо зріс, і це дає можливість вирішувати першочергові питання та планувати розвиток (водозабезпечення, каналізація, будівництво об’єктів інфраструктури, очисних споруд, альтернативної енергетики, соціальний захист тощо). Він в черговий раз запропонував іншим громадам Очаківщини об’єднатися в одну громаду, щоб отримати ще й значну державну інфраструктурну субвенцію. Ознайомив представників місцевих громад із перспективами та перевагами об’єднання та відповів на запитання присутніх.

Виступили з власною позицією щодо процесів децентралізації також директор ТОВ «Агрофірма «Лиманський»  Скрипник Євген Андрійович і депутат обласної ради Гемаєв Хасан Зубайович.

Було прийнято рішення про розгляд питання на засіданні чергової сесії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора