Куцурубська громада
o

Відбулися громадські обговорення

Дата: 28.01.2019 08:59
Кількість переглядів: 619

24 січня в актовому залі Куцурубської загально-освітньої школи І-ІІІ ступенів відбулися громадські обговорення пропозиції Очаківського міського голови про добровільне об'єднання територіальної громади м.Очаків з Чорноморською сільською об’єднаною територіальною громадою, Куцурубською сільською об’єднаною територіальною громадою, Кам'янською сільською радою, Покровською сільською радою в Очаківську міську об’єднану територіальну  громаду.

На громадських слуханнях виступив міський голова Сергій Бичков, який зазначив, що основна мета реформи місцевого самоврядування – зробити громади спроможними. Тобто в результаті добровільного об’єднання створити такі територіальні громади, які здатні забезпечити належний рівень надання послуг у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства.

У своєму виступі міський голова С.Бичков дав високу оцінку завоюванням Революції гідності в тому, що децентралізація дала можливість місцевим бюджетам нарешті отримувати свої законно зароблені кошти, чого раніше не було. В місті Очаків бюджет вагомо зріс, і це дає можливість вирішувати першочергові питання та планувати розвиток (водозабезпечення, каналізація, будівництво об’єктів інфраструктури, очисних споруд, альтернативної енергетики, соціальний захист тощо). Він в черговий раз запропонував іншим громадам Очаківщини об’єднатися в одну громаду, щоб отримати ще й значну державну інфраструктурну субвенцію. Ознайомив представників місцевих громад із перспективами та перевагами об’єднання та відповів на запитання присутніх.

Виступили з власною позицією щодо процесів децентралізації також директор ТОВ «Агрофірма «Лиманський»  Скрипник Євген Андрійович і депутат обласної ради Гемаєв Хасан Зубайович.

Було прийнято рішення про розгляд питання на засіданні чергової сесії.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора