A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Тарас Шевченко і музика

Дата: 06.03.2019 13:18
Кількість переглядів: 1462

      9 березня 2019 року відзначається 205 - річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Його місце в українському суспільстві і в українській культурі особливе…

         Шевченко і музика - величезна за розміром і багатогранна за змістом царина в духовному житті українського народу.

         Саме тема «Т.Шевченко і музика» стала основою творчого заходу, який відбувся 2 березня 2019 року на музичному відділенні Куцурубської школи мистецтв. Підготували його та провели викладачі – Коршунова Н.В., Кумченко О.Є. та учениця – Черевко Анастасія. Вони звернулися до творчості видатного сина України, до його поетично-пісенної спадщини.  

         Багато виконавців із прекрасними голосами мріяли заспівати Кобзареві пісні на сцені, а композитори мали за честь працювати над його творами.  

         Учні музичного відділення нашої школи також мали змогу через музику доторкнутися до частинки великої спадщини Т.Г.Шевченка. У їх виконанні прозвучали такі твори: «Зацвіла в долині», музика Аркадія Філіпенка – виконувала Бондаренко Катерина, «Зоре моя вечірняя», музика Якова Степового – виконував  Матієнко Дмитро, інструментальний варіант «Заповіту Т.Шевченка», музика Кирила Стеценка – виконувала Єрхан Юлія.

 Творчість Тараса Шевченка і нині викликає найсильніші переживання і щирий відгук у людських душах, адже «раз добром нагріте серце вік не охолоне». Шевченко не міг жити без того, щоб не співати, бо був не лише поетом. Він був Кобзарем!

             «Наша дума, наша пісня,

               Не вмре, не загине…

               От де, люди, наша слава –

               Слава України».

            

         

                                Директор Куцурубської школи мистецтв  Г.Ф.Шевченко

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора