A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

«Не вмре повік твоє святе ім’я…»

Дата: 21.03.2019 09:13
Кількість переглядів: 1163

 Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали частинкою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, славетного і величного митця, людини планетарного масштабу. Його творчість зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу.

З 11 березня по 15 березня 2019 року в Острівському НВК відбулися дні вшанування славетного сина українського народу Тараса Шевченка.

Тиждень розпочався з лінійки, яка зібрала усіх небайдужих до світлого слова Шевченкового. Вчитель української мови та літератури Стебельська Л.О. ознайомила всіх присутніх з планом проведення заходів, які присвячені пам’яті Т. Г. Шевченка. Цього ж дня, 11 березня, для учнів 5-9 класів було проведено інтелектуально-розважальну гру «Хто краще: хлопці чи дівчата?» до 205-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка. Учні пригадали знакові постаті і основні події у житті та творчості геніальної людини і митця. Перемогу здобула команда хлопців.

У вівторок 12 березня було проведено конкурс-виставку на кращий малюнок до творчості Т.Г. Шевченка на тему: «Гортаючи сторінки Кобзаря». Учні всієї школи взяли активну участь. Перемогу здобули: Голосна Олеся, Головко Єлизавета (9 клас), Корнієнко Валерія, Карапіря Наталія (5 клас). 

Під час перерви, цього ж дня учні, 5-9 класів переглянули відеофільм «Мій Шевченко», у якому представлено невідомі сторінки життя Т. Шевченка.

13 березня бібліотекар школи Ковальова Л.О. організувала і підготувала з учнями книжково-ілюстративну виставку. Виставку із задоволенням відвідували учні молодших та старших класів. Цього ж дня звучали вірші, уривки з поем під час конкурсу декламаторів поезії Т. Шевченка «А слово долине через віки». Кращими виявилися: Голосна Олеся (9 клас), Щабельська Олена (6 клас), Корнієнко Валерія, Карапіря Наталія, Мартьянов Богдан (5 клас).

14 березня вчителем української мови та літератури, проведено гру-квест Шевченкіана-2019» за участю учнів 5-9 класів на кращих знавців Шевченкового слова, в ході якої учні пригадували пропущені рядки з популярних поезій Кобзаря, складали прислів’я, розгадували кросворди, ребуси, головоломки.

А на перерві учні здійснили віртуальну подорож у Національний музей Тараса Шевченка. Переглянувши презентацію, учні оцінили важливість роботи музейників, що створили осередок культури, пов'язаний з біографією Т. Г. Шевченка.

15 березня, завершуючи Шевченківський тиждень, пролунали пісні поета у сучасній обробці «Думи мої, думи мої…», «Зоре моя, вечірня», «Садок вишневий коло хати».

Закінчився Шевченківський тиждень лінійкою, на якій було підведено підсумки та нагороджено переможців.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора