A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

День Перемоги в Куцурубській громаді

Дата: 13.05.2019 15:46
Кількість переглядів: 618

 

9 травня Україна традиційно вшановує День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

Так з болем у серці та зі сльозами на очах в ці дні жителі Куцурубської сільської ради ОТГ знову повернулися до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з фашистськими загарбниками. Свята пам'ять про Другу Світову війну залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої ратної праці, а водночас вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу Батьківщини.

Війна нагадує про себе тисячами обелісків та братських могил. Вони – святиня нашої пам’яті. Так, традиційно 9 травня в усіх старостинських округах Куцурубської сільської ради ОТГ відбулися урочисті мітинги та покладання квітів до пам’ятників загиблим односельцям та Обелісків Слави, де згадали поіменно кожного загиблого воїна. Активну участь у заходах прийняли педагогічні та учнівські колективи закладів освіти громади. Керівники релігійних об’єднань провели поминальні панахиди за загиблими у Другій світовій війні.

Під гаслом «Перемога, Свята Перемога!» відбулися святкові концерти в Парутинському Палаці культури, КЗ «Центр культури, дозвілля, молоді та спорту» с.Куцуруб, Солончаківському сільському клубі, Іванівському сільському клубі, також в селі Дмитрівка , Матросівка, Прибузьке. Віршами, піснями , танцями учасники концерту вітали усіх присутніх зі святом.

Куцурубська сільська рада об’єднаної територіальної громади до Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні  виділила кошти для придбання продовольчих наборів Інвалідам війни ( 3 особи), Учасникам війни (51 особа) та сім’ям (померлих) ветеранів війни (17 осіб). Напередодні 9 травня по кожному старостинському округу ветеранів вітали та дарували подарунки у вигляді продовольчих наборів, старости сіл, депутати та фахівці із соціальної роботи.

08 травня 2019 року , голова Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади Копійка Інна Василівна, разом з головою Ветеранської організації Чоковим Олександром Онисимовичем та начальником відділу соціального захисту,захисту дітей та роботи з сім’ями Власюк Ольгою Сергіївною, відвідали підопічних Кам’янського стаціонарного відділення та привітали з Днем перемоги у Великій Вітчизняній війні солодкими продовольчими наборами.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора