A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ проекту рішення Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади «Про місцеві податки і збори на території Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади на 2020 рік»

Дата: 17.05.2019 15:07
Кількість переглядів: 919

Додаток 1
до Методики проведення аналізу

впливу регуляторного акта

І. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом регулювання

Згідно зі статтею 10 та пунктом 12.3 статті 12 Податкового кодексу України законодавчо закріплено право органів місцевого самоврядування встановлювати місцеві податки та збори в межах своїх повноважень.

Податковим кодексом України визначено, що органи місцевого самоврядування приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів та офіційно оприлюднюють до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується їх застосування.

Відповідно до пункту 12.3.5 статті 12 Податкового кодексу України, якщо Куцурубська сільська рада ОТГ не прийняла рішення про встановлення відповідних місцевих податків і зборів, що є обов'язковими згідно з нормами Податкового кодексу України, такі податки до прийняття рішення справляються виходячи з норм Податкового кодексу із застосуванням їх мінімальних ставок.

Місцеві податки та збори зараховуються в повному обсязі до місцевого бюджету та, відповідно до діючого законодавства, є джерелом формування загального фонду сільського бюджету, забезпечують збалансованість дохідної частини бюджету та задоволення нагальних потреб Куцурубської об’єднаної територіальної громади. Кошти від їх надходження спрямовуються на забезпечення діяльності функціонування бюджетних установ, благоустрій територій об’єднаної територіальної громади, виконання програм соціально-економічного розвитку Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади.

Виходячи з вищевикладеного, з метою безумовного виконання Податкового кодексу України, недопущення суперечливих ситуацій, забезпечення дохідної частини місцевого бюджету, виконання програм соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади, Куцурубська сільська рада ОТГ має прийняти рішення «Про місцеві податки і збори на території Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади на 2020 рік».

У разі неприйняття рішення про встановлення місцевих податків і зборів на 2020 рік, податки і збори будуть справлятимуться за мінімальними ставкам, а плата за землю - із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування плати за землю, що спричинить втрати дохідної частини бюджету.

З повним текстом можно ознайомитись ТУТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора