A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

ОЗНАЙОМЛЕННЯ ПРО НОВІ ДЕРЖАВНІ БУДІВЕЛЬНІ НОРМИ

Дата: 28.05.2019 08:38
Кількість переглядів: 736

ДБН В.2.2-40:2018 « Інклюзивність будівель і споруд».

З грудня 2018 року на Всеукраїнській нараді зі створення безперешкодного середовища під головуванням Президента України Петра Порошенка у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України було презентовано нові державні будівельні норми щодо доступності - ДБН В.2.2-40:2018 « Інклюзивність будівель і споруд». Проект нових Державних будівельних норм розроблений на заміну діючих Державних будівельних норм В.2.2-17:2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення». Норми вже офіційно вступили в силу з 1 квітня 2019 року.

У опублікованих нормах посилено обов’язковість влаштування елементів безбар’єрності, наведені всі їх необхідні технічні характеристики та конкретні наочні приклади такого впровадження. Зокрема, щодо проектування: пандусів, спеціальних підйомників та інших засобів доступності для людей з порушеннями опорно-рухового апарату; тактильних та візуальних елементів доступності: тактильної підлогової плитки, інформаційних таблиць та позначень шрифтом Брайля, аудіопокажчиків для людей з порушеннями зору, іншого візуального інформування, дублювання важливої звукової інформації текстами, організації сурдоперекладу, використання систем звукопідсилення для людей з порушеннями слуху та інші важливі зміни.

Таким чином, з 01.04.2019 потенційним забудовникам, власникам будівель та споруд при проектуванні будівель необхідно керуватись вищевказаними Державними будівельними нормами.

Презентація цих вимог додається

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора