Куцурубська громада
o

Інформація про заходи з недопущення виникнення випадків захворювання на ботулізм, гострі кишкові інфекційні захворювання та харчові отруєння серед населення району

Дата: 23.07.2019 14:00
Кількість переглядів: 940

Найбільш значущими у передачі збудника харчовими продуктами є овочі та фрукти – 22,9%, м'ясні продукти – 19,6%, молочні продукти – 4,9%, кондитерські вироби – 4,9%, рибні продукти – 1,6%, напої, соки – 1,6%, інші продукти – 16,3%.

Фото без описуВиникнення захворювань пов’язано в основному із недотриманням санітарно-гігієнічних правил.
Виникненню та розповсюдженню захворювань сприяє незадовільний санітарно-технічний та санітарно-гігієнічний стан об’єктів торгівлі і громадського харчування, об’єктів водопостачання та водовідведення, неповнота охоплення періодичними медоглядами декретованих контингентів, недотримання операторами ринку гігієнічних вимог щодо умов та технології виготовлення, обробки, зберігання, транспортування, реалізації харчових продуктів, недотримання правил особистої гігієни, порушення дезрежиму, реалізація харчових продуктів у невстановлених місцях.

З метою вжиття відповідних заходів щодо збереження здоров’я людей та недопущення епідускладнень щодо гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь, недопущення виникнення випадків захворювання на ботулізм, керуючись законами України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», для стабільної санітарно-епідеміологічної ситуації в районі необхідно забезпечити:
- покращення санітарно-технічного та санітарно-гігієнічного стану об’єктів торгівлі, громадського харчування, дитячих та підліткових закладів, об’єктів водозабезпечення;
- дотримання операторами ринку харчових продуктів гігієнічних вимог щодо харчових продуктів, зокрема, тих, які здійснюють транспортування, зберігання та реалізацію в’яленої риби у районі;
- дотримання вимог законодавства щодо гігієни та навчання персоналу, у тому числі щодо дотримання правил особистої гігієни, проходження обов’язкових медичних оглядів, наявності особових медичних книжок;
- дотримання операторами ринку гігієнічних вимог щодо водопостачання та водовідведення, покращення якості питної води, яка подається населенню;
- проведення операторами ринку харчових продуктів дезінфекційних заходів з використанням ефективних деззасобів ;
- дотримання нормативних вимог по вивозу побутових відходів з території житлової забудови, місць вуличної торгівлі, зупинок громадського транспорту, охоплення санітарною очисткою приватного сектору;
- організацію та забезпечення контролю з метою недопущення виготовлення, придбання, зберігання або реалізації в’яленої риби невідомого походження на території району;
- забезпечення інформування населення району, у тому числі, через засоби масової інформації про виявлені факти виготовлення, придбання, зберігання або реалізації в’яленої риби та ризик для життя і здоров’я людей внаслідок придбання в’яленої риби у невстановлених Законом місцях торгівлі.

Відділ державного нагляду за дотриманням
санітарного законодавств
а

Березанського міжрайонного управління

ГУ ДПСС в Миколаївській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора