A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Впровадження системи внутрішнього контролю та аудиту в ОТГ: обмін думок та алгоритм дій

Дата: 24.07.2019 14:28
Кількість переглядів: 1016

Про потребу впровадження системи внутрішнього контролю та аудиту в органах місцевого самоврядування ОТГ 23 липня говорили на базі Миколаївського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», за участі Анжели Радом, начальника відділу контролю органів влади, оборони, правоохоронних органів та місцевих бюджетів Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області, Олександри Лук’яненко, начальника Головного управління Державної казначейської служб України в Миколаївській області, Віталія Дорошенка, заступника директора Департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції Миколаївської міської ради, Інни Миронової, радниці з питань муніципальних фінансів та представників ОМС ОТГ Миколаївщини.

«Миколаївський ЦРМС завжди виступає майданчиком для обміну думок та обговорення актуальних питань. Питання аудиту та контролю є дуже важливим і вимагають більше уваги з боку органів місцевого самоврядування. Яким чином це зробити, якими документами керуватись і на що треба звернути увагу в першу чергу – говоримо сьогодні» - підкреслив директор Миколаївського ЦРМС Валентин Бойко.

Розпорядники бюджетних коштів в особі їх керівників мають організувати внутрішній контроль і аудит та забезпечити їх здійснення у своїх закладах та у підвідомчих бюджетних установах.

«Внутрішній контроль - це не окрема подія чи обставина, а цілий процес, який здійснюється керівництвом та працівниками установи з дотриманням вимог бюджетного законодавства щодо ефективного і результативного управління бюджетними коштами. В свою чергу, внутрішній аудит надає можливість надати оцінку системі контролю. Як показує практичний досвід, головна проблема, що наразі є перед громадами – це неукомплектованість кадрами, на яких можна покласти повноваження щодо здійснення внутрішнього аудиту» - додала експерт з питань муніципальних фінансів Інна Миронова.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора