A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Семінар «Фінансовий менеджмент в ОТГ»

Дата: 29.08.2019 11:59
Кількість переглядів: 634

На базі Миколаївського ЦРМС ОТГ ділилися досвідом ефективного управління фінансами

Як зробити процес управління фінансовими ресурсами в об’єднаних територіальних громадах найбільш ефективним та що потрібно виконати, щоб при мінімальних витратах отримати максимальний ефект — такі питання вивчалися під час семінару «Фінансовий менеджмент в ОТГ», який відбувся на базі Миколаївський Центр розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою".

«Процес управління фінансовими ресурсами в громадах – справа досить непроста і потребує відповідних знань і навичок як відповідних фахівців, так і членів усієї громади. Адже йдеться не лише про те, куди і скільки витратити коштів, а і як зробити так, щоб ці витрати були якомога раціональніше використані і дали найбільшу користь. Деякі наші ОТГ вже накопичили певний досвід в управлінні бюджетними ресурсами, а дехто лише прагне до цього. Отож наш семінар має на меті запозичити досвід у цьому питанні, створити майданчик для живого спілкування і обміну думками», - розповіла спікер заходу, радниця з муніципальних фінансів Инна Миронова.

За її словами, на сьогодні зроблено аналіз використання коштів ОТГ Миколаївщини за 2018 рік. Він засвідчив, що працювати ще є над чим. Доходи на одного члена громади в різних ОТГ дуже різні. Якщо в одних вони сягають 4 тисяч гривень, то в інших - до 12 тис. грн. А відтак, і використовувати їх потрібно дуже раціонально, щоб забезпечити всі необхідні для життєдіяльності громади видатки.

Отож під час семінару увагу представників громад було звернено на ті проблеми та недоліки, які існують у сфері управління фінансами, а також дані практичні рекомендації, як це можна виправити. Зокрема, йшлося про сучасні інноваційні методи в цьому напрямку, такі як прозорі бюджети, гендерне орієнтовне бюджетування, оптимізація галузі освіти тощо.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора