A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Вчинення нотаріальних дій в громадах

Дата: 03.09.2019 13:12
Кількість переглядів: 663

Практичні аспекти вчинення нотаріальних дій органами місцевого самоврядування та основні засади здійснення державної реєстрації актів цивільного стану. Ці та інші питання розглядають старости Миколаївщини під час семінару, що проходить сьогодні на базі Миколаївського центру розвитку місцевого самоврядування.

Розпочали захід з вивчення питань в сфері нотаріату, спікерами виступили приватний нотаріус Миколаївського районного округу Світлана Лактіонова та радник з юридичних питань Миколаївського ВП УРМС Наталія Баланюк.

Протягом трьох годин присутні вивчали теорію та практику вчинення нотаріальних дій органами місцевого самоврядування, зокрема особливості доступу та реєстрації нотаріальних дій в Реєстрі з огляду на вимоги чинного законодавства, вчинення нотаріальних дій декількома посадовими ОМС, особливості оформлення спадкових прав, а також питання набуття власності безхазяйного майна та набувальної давності.

Секретарі, старости та виконуючі обов’язки старост обговорили питання, що виникають в їх роботі з вчинення нотаріальних дій та державної реєстрації актів цивільного стану.
У другій половині дня учасники вивчали засади державної реєстрації актів цивільного стану. Заступник начальника відділу ДРАЦС Тетяна Черно відповіла на питання старост щодо державної реєстрації народження особи та її походження, шлюбу, розірвання шлюбу, смерті тощо. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора