A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Семінар "Школа просторового планування: Земельні ресурси, як важливий резерв росту власних доходів. Інструментарій та виклики".

Дата: 05.09.2019 15:46
Кількість переглядів: 722

ОТГ Миколаївщини вчилися поповнювати бюджети за рахунок раціонального використання земельних ділянок

Раціональне використання земельних ресурсів, запровадження конкурентних способів продажу земельних ділянок або прав на них (право оренди), збільшення власних доходів за рахунок плати за землю – про ці та інші питання говорили п?ятого вересня на базі Миколаївський Центр розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», в рамках семінару «Школа просторового планування: земельні ресурси як важливий резерв росту власних доходів».

«Земельні аукціони мають безперечні переваги, оскільки успішно проведені земельні торги є ефективним способом збільшення надходжень до місцевих бюджетів. Важливо підкреслити готовність місцевої ради до проведення земельних торгів - це свідчить в першу чергу про відкриту і прозору діяльність місцевої влади, що завжди позитивно сприймається потенційними інвесторами і значно підвищує рейтинг інвестиційної привабливості» - коментує експерт Kateryna Stepchuk.

Радниця зазначила, що важливими змінами, яких зазнала постанова КМУ № 284 «Про Порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам», є право виконкомів сільських, селищних, міських рад визначати розміри збитків.

«Самоврядний контроль та інвентаризація «власними силами» земельного ресурсу громади - це ті першочергові завдання, що стоять перед сьогоднішніми учасниками заходу. Результатом виконання цих завдань і стануть віднайдені вільні земельні ділянки землі, що використовуються не за цільовим призначенням та самовільно зайняті земельні ділянки, а також нараховані збитки, збитки сплачені добровільно та у примусовому порядку, підвищення ставок орендної плати» - додала експерт Катерина Степчук.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора