A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

«Етно-традиції Миколаївщини»

Дата: 30.09.2019 13:10
Кількість переглядів: 906

28 вересня на базі Березанського Будинку культури відбувся обласний огляд на найкращу презентацію місцевого елементу нематеріальної культурної спадщини «Етно-традиції Миколаївщини», організований Миколаївським обласним центром народної творчості.

Куцурубська ОТГ мала можливість презентувати унікальний «Таврійський розпис». Приклали активну участь і професіоналізм для створення презентації методист відділу з питань ОМСКМ Куцурубської сільської ради ОТГ Наталія Кусковська, завідувач Іваніським сільським клубом-філією Ольга Ворончихіна, викладач образотворчого мистецтва Куцурубської школи мистецтв Любов Паранюк та її учениця Анна Жосс, а також керівник гуртка гончарства Куцурубської ЗОШ ім.Т.Г.Шевченка Тетяна Іванець.

Все починається з любові. З любові до рідної землі, до блакитного неба і безкрайніх степів. До моря, до вітру, до сонця і безмежної любові до працьовитих, мудрих, хоробрих людей, до історії рідного краю. Куцурубська об’єднана громада багата на талановитих і небайдужих людей. Дякуючи їм, традиційний таврійський розпис повертається у побут південного Причорномор’я. А з ним – і берегиня-Мазаниця, у ролі якої виступила Любов Паранюк. Невтомно досліджуючи історію, пані Люба відродила та повернула до життя таке диво, як таврійський розпис. Від деталей орнаменту – до календаря – ось який шлях пройшла художниця, відновлюючи та доповнюючи народну традицію.

Ожило, заграло все навкруги невимовними барвами таврійського розпису. Око милується, а душа радіє, бо окрім природньої краси нашого краю, повертається краса рукотворна, напівзабута, але відроджена до життя вмілими руками майстрині та її учнів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора