A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

День української писемності та мови

Дата: 12.11.2019 08:20
Кількість переглядів: 604

9 листопада українці відзначали День української писемності та мови.

Цей день нагадує людям про те, як важливо любити і берегти рідну мову, бо вона є найціннішим та найбільшим скарбом кожного народу.

«Плекатимеш мову – цвістимуть слова!» - під такою назвою були проведені 7 - 8 листопада мовознавчі турніри для учнів 6, 8, 11 класів Куцурубського ЗЗСО І –ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка . Було цікаво! Перемогли усі ! Адже кожен продемонстрував свої творчі здібності, знання з української мови, дізнався щось нове .

11 листопада 2019 р.в Іванівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Рачкова  відбувся захід, присвячений дню Української писемності та мови.
На початку пригадали Нестора Літописця, братів Кирила та Мефодія і інших важливих постатей в історії створення української мови.
Збірні команди учнів 5, 6 та 7 класів взяли участь у змаганні за звання найкращих знавців рідної мови. 
Свято супроводжувалось українськими народними піснями, що нагадало про той особливий зв'язок поколінь.

Фото без описуФото без опису
"Процвітай же, мово калинова, і тобі не в'янути в віках :мелодійна українська мова - чарівний, навік коштовний скарб..." Учні Солончаківської філії Куцурубського ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка  долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності та відзначення Дня української писемності та мови.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора