A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Парутинська ЗОШ І-ІІІ ступенів долучилася до проекту «Маленький тур для великих змін»

Дата: 12.11.2019 11:25
Кількість переглядів: 604

Парутинська ЗОШ І-ІІІ ступенів долучилася до проекту «Маленький тур для великих змін», який реалізує Посольство Швеції в Україні спільно з громадською організацією Мінзмін, проектом Абетка реформ за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe». Мета проекту: на життєвих прикладах допомогти дітям до 11 років усвідомити суть нових реформ.
05.11.2019 р. класні керівники 5-6 класів Андрей Богатырев та Людмила Богатирьова, а 06.11.2019 р. класоводи 2-4 класів Тетяна Колос, Полина Шарандак, Лілія Харлан та Ірина Якушова провели «Урок важливих змін». На усіх заходах були присутні депутат сільської ради Куцурубської ОТГ Анна Павленко та батьки учнів Каліманова Анна, Бутова Тетяна, Байдак Лариса.
Уроки було організовано відповідно до віку дітей. Учні із захопленням наводили приклади добрих змін. Учні 5-6 класів вказали на те, що вони вже виросли і навчаються в середній ланці, початкові класи доброю зміною бачать те, якою гарною і сучасною стала наша школа. А найспостережливіші учні зазначили, що відремонтована ділянка дороги в нашому селі є гарною зміною.
Негативними змінами діти називали забруднення нашого лиману, утримання тварин у неволі. А ті , хто більше слідкує за новинами в Україні і світі, назвали негативною зміною вирубування лісів, адже це призводить до наводнення річок і затоплення певних територій.
Учням дуже сподобалося завдання, де потрібно дати характеристику «ЗМІНОТВОРЦЮ», із задоволенням прослухали казку «ПРО МУДРОГО ЛЕВА». А найцікавішим для них виявилося завдання, у якому за допомогою карток треба було об’єднати села для спільної вигоди. Також діти пропонували своє вирішення тих чи інших проблем.
Урок усім дуже сподобався, всі працювали із задоволенням, а в кінці заходу зробили висновок: не докладаючи зусиль , нічого не зміниш. А ще прозвучала цікава думка щодо ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ: один в полі не воїн, щоб досягти якихось змін, потрібно працювати гуртом.
Коробку передаємо Іванівському ЗЗСО І-ІІІст. ім. І. Рачкова.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора