A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Заходи до Дня пам'яті жертв Голодомору

Дата: 25.11.2019 08:31
Кількість переглядів: 661

У четверту суботу листопада не тільки Україна, а й світ згадують трагічні сторінки історії українського народу – Голодомори 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років. Найстрашнішим, штучно створеним є Голодомор 1932-1933 років, який щодня забирав життя понад 25 тисяч українців.

Іванівці вшанували пам’ять мільйонів невинних жертв Голодоморів в Україні та віддали в загальнонаціональній хвилині мовчання шану українцям.
Адміністрація, вчителі та учні Іванівської ЗОШ знайшли час і можливість, щоб відвідати пам'ятник жертвам, який знаходиться на території  церкви, а також долучилися до молитви та мітингу.
Сьогодні не дай нам, Боже, забути про ті жахливі часи голодоморів не заради помсти, а задля того, щоб це ніколи не повторилося.
"Хто не пам’ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього"- ці слова варто не забувувати нам усім.

Фото без описуФото без описуНа знак вшанування та пам′яті невинних жертв голодомору в приміщенні Матросівської сільської бібліотеки організовано перегляд літератури : « Мертві не простять, живі не забудуть», запалено свічки , які символізують нашу скорботу про мільйони співвітчизників, які на собі пережили лихоліття голоду.

Наш обов’язок пам’ятати про ці страшні часи,щоб не допустити подібного на українській землі. Пом′янемо усіх дідів та прадідів, невинно убієнних в роки страшного голодомору.

Поки живі свідки – доти жива пам’ять. Розпитайте своїх рідних: бабусь, дідусів, що вони знають про голодомор, що їм розповідали їхні батьки та рідні.

 

Фото без опису

В Парутинському старостинському окрузі 18 - 22.11 2019  проведена виставка художньої, документально – публіцистичної літератури та фотоматеріалів у шкільній бібліотеці «Голодний рік, як чорна птиця, над краєм змореним літав»;

20.11.2019 – години спілкування у 7 – 11 класах «День пам`яті жертв голодомору» ;

21.11 - 22.11.2019 – Урок – реквієм «Запалимо свічки» для учнів 9 – 11 класів;

22.11.2019 – бесіди класних керівників з учнями щодо участі в загальноукраїнській акції щодо вшанування жертв голодомору.

В Куцурубській публічній бібліотеці пройшла книжкова виставка «Схилимо голови в скорботі».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора