A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Дорогі земляки! Шановні колеги! Щиро вітаю вас з нашим спільним святом - Днем місцевого самоврядування!

Дата: 07.12.2019 14:22
Кількість переглядів: 808

Цьогорічне свято є підсумовуючим для роботи діючої ради, адже наступного року вже в жовтні на усіх нас чекають нові вибори. Тож, склад ради та виконавчих органів зазнає змін та оновлення.

Підводити підсумки нам ще зарано, адже попереду чимало роботи в наступному і послідуючих роках. Проте, і сьогодні нам вже є чим пишатись і за що дякувати людям, які присвятили своє професійне життя нелегкій праці в органах місцевого самоврядування.

Дорогі мої земляки! Я вдячна усім і кожному, хто разом зі мною долучився до складного процесу реформування і став на шлях незвіданий і неходжений, крокуючи до змін і інновацій.

Всі ми горді тим, що наша громада стала першою в Миколаївській області, яка взяла участь у реформі з децентралізації. Процес розпочався на початку травня 2015 року, коли вирішили об’єднатись з власної волі  Куцурубська (с. Куцуруб) та Іванівська (с. Іванівка, с. Яселка) сільські ради.  В жовтні 2015 року були проведені вибори і жителі цих трьох сіл довірили мені очолити територіальну громаду.

Реформаторські задуми і процеси в новоутвореній громаді пішли настільки швидко і результативно, що вже в наступному, 2016 році,  жителі сусідніх дев’яти  населених пунктів виявили бажання приєднатися до Куцурубської ОТГ, і вже в грудні відбулися нові місцеві вибори, в результаті яких ми з вами вже оновленою великою родиною розпочали шлях до перетворень.

Сьогодні, коли до складу громади входять 12 населених пунктів (с. Куцуруб, с. Іванівка, с. Яселка, с. Дмитрівка, с. Острівка, с. Матросівка, с. Червоне Парутине, с. Парутине, с. Каталине, с. Прибузьке, с. Солончаки, с. Дніпровське), життя набуло іншого темпу розвитку, іншого забарвлення. Складні кроки ми з вами робили разом, за що я щиро дякую з нагоди нашого спільного свята кожному члену команди.

Найпершу увагу усі ми разом приділяємо питанням соціального захисту населення, належному медичному забезпеченню та освіті, бо переконані, що найдорожче, що є в нашій громаді - це люди.

Людина та її здоров’я є головним багатством. Саме тому в нашій громаді створюються умови для належного медичного забезпечення. В 2016 році відкрито центр первинної медико-санітарної допомоги, до складу якого входять дві амбулаторії загальної практики сімейної медицини, чотири пункти здоров’я,  п’ять медичних пунктів тимчасового базування - тобто у кожному населеному пункті є медичний заклад. Жителі мають можливість обрати сімейного лікаря. Проведені ремонтні роботи в приміщеннях, придбане медичне обладнання, меблі, відкриті два стоматологічні кабінети  з сучасним обладнанням. Тим же, хто перебуває в скрутних умовах під час важких недуг (онкохвороба, операція, захворювання нирок тяжкого перебігу, що потребує гемодіалізу), ми надаємо грошову підтримку на лікування.

За рахунок коштів місцевого бюджету навчаються двоє студентів медичних закладів, які після закінчення навчання працюватимуть у нас сімейними лікарями.

Соціальний захист населення знаходиться під особистим контролем місцевої влади. Створено територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади. Чималий перелік допомоги жителям наших сіл, які відносяться до пільгових категорій, передбачає програма «Турбота». Громада допомагає постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, інвалідам,  учасникам війни та сім’ям загиблих (померлих), воїнам-афганцям та воїнам-інтернаціоналістам, сучасним захисникам - учасникам АТО, діткам-сиротам та позбавленим батьківського піклування. Ми забезпечуємо надання чималої кількості пільг, передбачених державою, проте не підкріплених фінансово. Наша громада відшкодовує компенсаційні виплати за пільговий проїзд приміським транспортом загального користування та автобусами міжміських маршрутів для інвалідів війни, учасників бойових дій, осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей з багатодітних сімей, пенсіонерів за віком та інвалідів окремих категорій. Передбачено також і надання пільг інвалідам І-ІІ групи по зору по сплаті за житлово-комунальні послуги (електроенергія, природний газ, скраплений газ, тверде паливо).

Люди з обмеженими можливостями, їх соціалізація та буденні потреби перебувають під особливою увагою органів соціального захисту. Нещодавно в Україні відзначали День людей з обмеженими можливостями. Наша ОТГ не залишилась осторонь цієї дати: відвідавши родини, в яких зростають дітки з особливими потребами, наші соціальні працівники передали їм від усієї громади солодкі подарунки. 

Не забуваємо ми й про тих, хто віддав свої професійні роки рідному краю:  вітаємо ювілярів, яким виповниться 80, 85, 90, 95, 100 років від імені всієї громади подарунками.

В напрямку соціального захисту населення ми маємо ще чимало амбітних планів. Наприклад, відкриття у І півріччі 2020 року власного стаціонарного відділення для одиноко проживаючих людей похилого віку. Наразі у будівлі стаціонару  проводиться  капітальний ремонт, триває закупівля меблів, устаткування.

Новим устаткуванням та меблями вже не перший рік поспіль  радуємо ми і наших школярів. Завдяки підтримці з боку депутатського корпусу, ми маємо можливість оновлювати класи, ремонтувати приміщення, встановлювати сучасне обладнання та навчальні матеріали. В школах облаштовані та естетично оформлені ігрові кімнати, спальні, спортивно-музичні зали, харчоблоки. На базі Куцурубської школи працюють чотири інклюзивні класи. Забезпечені безкоштовним харчуванням дітки 1-4-х класів та учні 5-11-х класів пільгових  категорій.

Здійснені заходи і з покращення інфраструктури: капітальні та поточні ремонти доріг комунальної власності, відновлене вуличне освітлення в усіх селах громади, проводиться реконструкція водопровідних мереж, ремонт покрівлі клубних закладів і шкіл.

Жодне перетворення не можливе без ухвалення потрібних рішень головним органом місцевого самоврядування. Сільська рада Куцурубської територіальної громади  сьогодні складається з 24-х народних обранців.

Ми спільно провели 36 засідань сільської ради, ухваливши на них 1199 рішень, в тому числі протягом поточного року  - 11 засідань, на яких було ухвалено 511 важливих для громади рішень.

Не можливо уявити повноцінну роботу органів місцевого самоврядування і без роботи виконавчого комітету, який також активно працює для громади. За роки поточної каденції влади відбулось 36 засідань виконкому, під час яких було прийнято 472 рішення.

Рішення ради та виконкому - це не просто папірці, це людські долі і життя нашої громади. Завдяки ухваленим депутатами та членами виконкому документам наша ОТГ розвивається і рухається вперед по різних напрямках.

Найактивнішими депутатами нашої ради є Ігор Олександрович Єгоренков, Олег Миколайович Харковець, Юлія Андріївна Михайляк, Світлана Анатоліївна Веселовська, Тетяна Миколаївна Яворська, Олена Іванівна Ващишин, Олена Анатоліївна Шевченко, Ірина Олександрівна Біткова, Олексій Миколайович Яшніков.

Будь-які рішення і задуми депутатів не були б втілені в життя без працівників виконавчих органів ради. Це злагоджена команда однодумців, відповідальних і відданих своїй роботі людей. Кожен з членів нашої команди гідний окремих слів подяки. Завжди готові прийти на допомогу людям фахівці своєї справи: секретар ради Любов Леонідівна Федорова; заступник сільського голови Лариса Миколаївна Горгуленко; начальник відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності Наталія Дмитрівна Лаврик; спеціаліст І категорії відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності Оксана Михайлівна Климочко; начальник відділу соціального захисту, захисту дітей та роботи з сім’ями Ольга Сергіївна Власюк; головний лікар Людмила Георгіївна Цапліна; начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та медицини Олена Олександрівна Кельбас. Я вдячна цим жінкам за те, що вони разом зі мною несуть на своїх ніжних жіночих плечах увесь тягар відповідальності влади. Надійними нашими помічниками, безумовно, є старости громади. Відповідальною і надійною помічницею для людей є староста Солончаківського старостинського округу Ольга Петрівна Драган. Щиро відгукується на людські потреби староста Острівського старостинського округу Ольга Петрівна Бабій. Гідно представляє владу у Дмитрівському старостинському окрузі староста Алла Анатоліївна Горбенко. Завжди поруч з односельцями староста Парутинського старостинського округу Всеволод Олександрович Ільїн.  Турбується про потреби селян в.о. старости Іванівського старостинського округу Наталія Сергіївна Лісовська.

Ми всі прагнемо працювати для людей, шануючи і поважаючи наших попередників і вчителів. Слів подяки заслуговують наші земляки - ветерани праці в органах місцевого самоврядування: Олександр Онисимович Чоков, Валентина Федорівна Максименко, Юрій Васильович Себрук, Людмила Олександрівна Рачкова, Микола Павлович Захаров, Валентина Яківна Бондаренко, Галина Олександрівна Гачук, Сергій Олександрович Ільїн, Людмила Яківна Левчик, Тетяна Миронівна Шевчук, Тамара Григорівна Мосейчук, Ганна Іванівна Діздарь, Микола Андрійович Грабчак, Володимир Петрович Рибачук, Микола Васильович Шуман, Вадим Павлович Стрельцов, Бронислав Альбінович Горбач, Валентина Петрівна Несенко, Раїса Миколаївна Сметана, Ліна Анатоліївна Бєлявцева, Григорій Миколайович Андрущенко, Ольга Євгенівна Бурбело, Василь Анатолійович Ключенко, Юрій Васильович Кравченко.

Я всім серцем дякую кожному, хто долучається до спільної справи, хто прагне щодня робити так, аби кожен із нас, незалежно від місця проживання, соціального статусу, статків, відчував себе справді членом територіальної громади - особливої спільноти, яка склалася не за один рік і об’єднує громадян у велику відповідальну родину.

Напередодні свята мені випала велика честь отримати винагороду за роки свого відданого служіння Батьківщині і нашій громаді. При цьому я хочу, щоб усі знали, що це наша з вами спільна винагорода. Це визнання роботи на користь людей великої команди однодумців і тих, хто постійно стимулює нас до нових звершень і вдосконалення. Це винагорода і визнання всієї команди, якій я щиро дякую за відданість та наполегливу працю.

Дорогі мої земляки! Я сердечно вітаю кожного з вас і вірю, що разом ми крокуватимемо вперед ще не один рік. Попереду у нас чимало завдань. Дорога не буде легкою. Шлях до перемоги завжди тернистий. Проте, я переконана, що за вашої підтримки ми подолаємо усі труднощі і досягнемо бажаних результатів для громади. Головне, не зупинятись, а рухатись вперед!

Щиро бажаю кожній родині достатку та злагоди, а нашій громаді - процвітання і розвитку!

З повагою, голова Куцурубської ОТГ Інна Копійка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора