A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Вражаюче поповнення

Дата: 16.12.2019 21:03
Кількість переглядів: 636

Фото без описуЦілий автопарк нової техніки нещодавно придбала Куцурубська об’єднана територіальна громада. Таке поповнення відбулось вперше за десятки останніх років. Старожили кажуть, що такої кількості новеньких тракторів та сучасних пристроїв одночасно не  бачили ще з радянських часів, коли транспорт поступав за разнорядкою згори.

Сьогодні придбати нову і вкрай потрібну селянам техніку допомогли кошти державної субвенції, передбаченої на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Розуміючи, на яку загальну суму можуть розраховувати, в Куцурубській ОТГ тривалий час розмірковували, на які потреби витратити гроші і, розуміючи, до чого слід рухатись, обрали саме такий перелік транспортних  засобів спеціального призначення.

В результаті техпарк Куцурубської сільської ради поповнили: два трактори    МТЗ Беларус 82.1, міні-трактор FOTON-LOVOL-244, три причепи, дві косарки, ковш вузький, грунторіз, бур горизонтальний та  бур вертикальний навісний, маніпулятор (підйомник монтажний), бочка МЖТ для перевезення води, два асенізатори (причіпні тракторні бочки), сніговідвал, рециклер,     фреза дорожня, віброплита, повітродувка,  дві дискові борони та екскаватор.

Вартість нової техніки, що значно розширить можливості громади, вражає. Чотири мільйони триста п’ятдесят дві тисячі двісті тридцять одна гривня - таких сум на Очаківщині вже давно ніхто не витрачав на оновлення техпарку одночасно. 

За словами голови ОТГ Інни Копійки, яка щиро радіє кожному придбанню громади, вся нова техніка буде передана в розпорядження Куцурубського сільського комунального підприємства «Гілея», в обслуговуванні якого сьогодні перебувають п’ять з дванадцяти сіл об’єднаної громади - Куцуруб, Дмитрівка, Парутине, Кателіне та Прибузьке.

Ми запитали директора підприємства Віталія Федорова, на які першочергові роботи буде використана техніка. Вражений і задоволений таким поповненням керівник підприємства наголосив, що нова техніка, передусім, обумовила створення нових робочих місць на підприємстві, штат якого на сьогоднішній день складають десять осіб. За рішенням місцевих депутатів очікується розширення штатів і введення таких одиниць як  трактористи (по одному на кожен з трьох нових тракторців), машиніст-екскаваторник та слюсар, який поповнить колектив чотирьох слюсарів, які вже працюють на підприємстві. Це вже позитивний результат від придбання нової техніки.

«Нова техніка - нові можливості, - говорить Віталій Федоров. - Наше підприємство було створене  для  вирішення соціально-економічних проблем та задоволення потреб територіальної громади в отриманні житлово-комунальних послуг. Проте, зі старим автопарком забезпечувати статутні завдання було дуже складно. Нова техніка сама по собі проблеми не вирішить, проте допоможе нам розширити наші можливості».

Сьогодні на балансі підприємства перебуває 19 свердловин і стільки ж водонапірних башт. Водне господарство підприємства становить також близько 60 кілометрів водопроводів, які прокладались у різні часи і за різних обставин. Чималу кількість вже сьогодні доводиться ремонтувати, подекуди і повністю замінювати. Лише в селі Дмитрівка протягом десяти місяців поточного року усунено 11 поривів центральної водопровідної мережі, в Куцурубі  - 8, в Прибузькому - 17, по 9 - у Парутиному та Кателиному. Було прокладено 1200 метрів нового водоводу у Дмитрівці та 500 метрів у Прибузькому. Постійно тривають роботи з забезпечення діяльності свердловин, їх поточні ремонти, заміна  обладнання, ремонт та встановлення водонапірних веж. Паралельно ведеться й адміністративна робота та робота з абонентами. Цього року було виявлено 537 боржників, з ними працювали з погашення заборгованостей. Всього  підприємство  обслуговує 1980 абонентів. При цьому по селах існують домоволодіння, які потребують значного покращення рівня водопостачання. Нова техніка дозволить надавати набагато більше послуг абонентам, а це значить, що рівень життя людей на селі покращуватиметься.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора