Куцурубська громада
o

Засідання сесії

Дата: 28.12.2019 09:54
Кількість переглядів: 547

24 грудня відбулась остання в поточному році сесія Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади, до порядку денного якої було винесено 25 проектів рішень.

Передусім депутати розглянули, обговорили та ухвалили найважливіший фінансовий документ, що обсмолюватиме діяльність громади в наступному році, - бюджет ОТГ на 2020 рік. Документ, який ми друкуємо в повному обсязі відповідно до вимог діючого законодавства, представила на розгляд народним обранцям начальник відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності Н Лаврик.

До блоку питань економічного напрямку можна віднести і рішення, яким рада затвердила фінансовий план комунального некомерційного підприємства «Куцурубський центр первинної медико-санітарної допомоги» Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади на наступний рік. Зауважимо, що сьогодні в обслуговуванні ЦПМСД перебувають 7892 жителі дванадцяти сіл, що увійшли до складу ОТГ. Серед них - 6390 дорослих та 1502 дитини. При цьому кількість штатних посад ЦПМСД становить 32 одиниці, серед яких шість лікарів, сімнадцять фахівців середнього медперсоналу та інші. Фінансовим планом передбачається, що Комунальне некомерційне підприємство «Куцурубський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2020 рік має можливість отримати 4 152,8 тис. рн бюджетних асигнувань, в тому числі 3 431,50 тис. грн - від Національної служби здоров’я України в якості оплати за реалізацію медичних послуг населенню. Майже чотириста тисяч гривень, передбачених фінансовим планом, є коштами місцевого бюджету для оплату комунальних послуг та енергоносіїв. На 354,6 тис. грн, які також передбачається отримати з місцевого бюджету громади, мають бути оплачені медичні препарати для пільгових рецептів, закуплені підгузки, харчові продукти, а також лічильник електроенергії для Парутинскої амбулаторії. До цієї суми входить також оплата праці працівників Матросівського та Дніпровського МПтб. Незначні кошти заклад планує отримати від надходжень за оренду приміщень та депозитах.

Документом передбачається, що відповідальність за виконання показників фінансового плану на 2020 рік покладається на головного лікаря ЦПМСД. Зауважимо, що окремим рішенням рада вирішила, що наступні п’ять років керувати закладом продовжить Л.Г. Цапліна, з якою голові ОТГ доручено укласти відповідний контракт.

Відзначимо також, що контракти на роботу протягом наступних пяти років, за рішенням депутатів також будуть укладені з директором територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади Г.О. Жуковою та з директором Куцурубського сільського комунального підприємства «Гілея» В.Я. Федоровим.

Завдяки окремим рішенням ради, ухваленим 24 грудня, медицина Куцурубської ОТГ поповнилась новим транспортним засобом. Рішення про безоплатне прийняття в комунальну власність автомобіля Renault Duster ухвалили депутати під час чергової сесії. Транспортний засіб прийнятий зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, Миколаївської області і передається баланс та в оперативне управління комунальному некомерційному підприємству «Куцурубський центр первинної медико-санітарної допомоги». Транспортний засіб - не єдине поповнення матеріально-технічного стану місцевої медицини. Також депутати своїм рішенням прийняли на баланс Куцурубського ЦПМСД два мобільні діагностичні комплекси IDIS 7500 в комплектації з дерматоскопами. Ці нові пристрої, що передані обласною владою в ОТГ, допоможуть місцевим лікарям проводити діагностику функцій та періодичний нагляд за пацієнтом в процесі лікування або реабілітації. За їх допомогою можна здійснювати вимірювання артеріального тиску, функцій дихання, температури, частоти серцевих скорочень та пульсу, проводити електрокардіографічне дослідження (12 каналів) та аналіз сечі, визначати рівень насиченості крові киснем та рівень глюкози у крові, а також інші процедурні медичні операції. Пристрої будуть передані до амбулаторій - Куцурубської та Парутинської.

Депутати ухвалили також рішення, яким доручили начальнику відділу з питань ОМСКМ Куцурубської сільської ради ОТГ О.В. Кельбас та директорам Іванівської, Куцурубської і Парутинської шкіл забезпечити харчування учнів 1-4 класів за рахунок коштів сільського бюджету відповідно до розрахунку затвердженого рішенням сільської ради від 14.08.2019 року №3 «Про встановлення вартості харчування та розміру батьківської плати у закладах загальної середньої освіти».

З метою організації та проведення громадських робіт депутати ухвалили рішення, яким затвердили Перелік видів робіт, що мають суспільно-корисну спрямованість і відповідають потребам сільської громади, визначивши, що їх фінансування здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Серед таких робіт, зокрема, визначені: впорядкування меморіалів, кладовищ, па­м’ятників; благоустрій та озеленення населених пунктів, зон відпочинку та туризму, об’єктів соціальної сфери; боротьба з карантинними рослинами; ремонт та облаштування дитячих, спортивних та інших майданчиків; ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ сіл; прибирання узбіч доріг; супровід, догляд та обслуговування соціально-медичного патронажу осіб з інвалідністю або тимчасово непрацездатних; допомога сім’ям, члени яких загинули, постраждали чи є учасниками АТО (ООС) та зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту тощо.

Затвердили народні обранці і перелік громадських робіт для осіб, які притягнуті до адміністративної відповідальності, а також для засуджених до покарання у виді громадських робіт. Отже, порушники відбуватимуть покарання, займаючись благоустроєм та озелененням сіл ОТГ, допомагаючи одиноким пенсіонерам та інвалідам, впорядковуючи місця меморіального поховання або кладовищ, здійснюючи підсобні роботи на будівництві або ремонті об’єктів соцсфери.

Зовсім інше покарання чекатиме на тих, хто порушить чинне законодавство України про запобігання корупції. Про це депутатам в ході пленарного засідання ради нагадала спе­ціаліст з питань персоналу А.В. Павленко, поінформувавши про необхідність своєчасного подання електронних Декларацій про майно, доходи та витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2019 рік. Депутати ухвалили відповідне рішення, яким зобов’язали себе та працівників виконавчих органів ради суворо дотримуватись зазначених вимог закону.

Про те, що потрібно дотримуватись законів, аби налагодити життя і в Україні, і в кожному окремо взятому селі, говорив з депутатами нещодавно призначений голова Очаківської РДА Олексій Допира. Посадовець завітав на пленарне засідання сесії, відгукнувшись на запрошення голови ОТГ Інни Копійки. Новопризначений чиновник подякував керівництву ОТГ за те, що першими відреагували на вимоги сьогодення і, взявши участь у реформуванні, сміливо і впевнено крокують до поставлених завдань.

Місцеві депутати, скориставшись нагодою особисто поспілкуватись з керівником району, поставили йому чимало запитань, зокрема і про те, коли буде завершений ремонт автодороги, що є головною транспортною артерією громади. Посадовець, нагалав, що фінансування ремонту траси Т-15-07 Миколаїв-Парутине-Очаків можливе виключно за кошти державного бюджету. Олексій Допира закликав депутатів та посадовців виконавчих органів сільської ради продовжувати наполегливо звертатись до керівництва області та держави. В свою чергу він пообіцяв всіляко підтримувати такий рух. Глава району привітав усіх присутніх на сесії зі святами, що наближаються, і побажав плідної спільної роботи у наступному році. Зі словами вітання до своїх колег звернулась і голова громади Інна Копійка. Подякувавши всім за плідну роботу, посадовець побажала кожній родині процвітання і всій громаді скорішого розквіту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора