A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Cемінар-практикум з елементами тренінгу для вчителів трудового навчання

Дата: 04.02.2020 09:19
Кількість переглядів: 1700

Відповідно до плану роботи методичного кабінету відділу з питань освіти, молоді, спорту, культури та медицини Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади на 2020 рік, із метою підвищення рівня професійної майстерності вчителів трудового навчання закладів освіти громади як умова досягнення нової якості технологічної освіти, 24 січня 2020 року на базі Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. І. Рачкова відбувся семінар-практикум з елементами тренінгу «Шляхи формування в учнів проєктно-технологічної компетенції в умовах НУШ». На семінар були запрошені вчителі трудового навчання та вчителі початкових класів.

Фото без опису

Фото без опису

Реформування освіти та нова українська школа тісно пов’язані з проведенням тренінгових занять. Керівник МК Рудай Анастасія та методист відділу Каргіна Олександра, ознайомили учасників з правилами і структурою тренінгових занять та звернули увагу на те, що використовуючи елементи тренінгу ми тренуємося самі, тренуємо дітей та виконуємо роль вчителя-фасилітатора. Під час роботи в групах освітяни пригадали основні предметні компетенції та компоненти, а саме: уміння, ставлення та навчальні ресурси. Дружня, невимушена атмосфера, інтерактивне спілкування, ігрові форми налаштували всіх учасників на активне обговорення щодо подальшої активної співпраці та організації майстер класів на (не)конференції EdCamp Kutsurub.

За чашечкою кави  вчителі та вчительки трудового навчання презентували один із своїх, на їх думку, успішних проєктів відповідно до змісту програми та коротко розповіли: скільки годин необхідно на планування проекту, значущість даного проєкту для учнів, які були використані технології та з яким предметом можна інтегрувати.

Всіх учасників зацікавив проєкт «Ізонитка» або «Нитяна графіка», який презентувала Яковенко Анастасія Іванівна, вчителька Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. І. Рачкова. Нитяна графіка – це графічне зображення, особливом чином виконане нитками на картоні або іншій твердій підставі. Дітям така робота дуже корисна, тому що розвиває дрібну моторику, тренує уважність та посидючість, креативність, логіку та естетичні смаки учнів.

Фото без описуВчителька трудового навчання Куцурубського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Попова Марія Юріївна поділилася з учасниками декількома проектами: «Серветка», «Заколка», «Канзаши» та «Одяг для тематичних свят».

Фото без описуВчитель трудовго навчання Парутинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Богатирьов Андрій Олександрович детально розповів як працює з учнями над творчим проектом «Виготовлення кухонного приладдя».

Фото без опису

Семінар пройшов змістовно та інтерактивно, дав змогу вчителям та вчителькам обмінятися досвідом своєї роботи. Всі учасники подякували  про отриману можливість для самовираження, позитив і живе спілкування. Залишили побажання проводити ще подібні тренінги та зустрічатися частіше.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора