A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Що необхідно знати про пташиний грип

Дата: 07.02.2020 15:00
Кількість переглядів: 778

Фото без описуВідповідно до оперативної інформації Головного управління Дежпродспоживслужби Вінницької області від 18.01.2020р на підприємстві «Хутір» у селі Бугаків Немирівського району Вінницької області виявили загибель птиці. В ПП «Хутір» станом на 1 січня 2020 року утримувалося близько 98 тис. голів птиці яєчного напрямку.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в ДНДІЛВСЕ м.Київ 19.01.2020р було встановлено діагноз на грип птиц- серотип вірусу H5(звіт про результати дослідження №000453п.м./20).

Всесвітня організація охорони здоров'я тварин 20 січня повідомила, що внаслідок спалаху пташиного грипу( вперше за три роки) в Україні з 98 тисяч поголів'я птахів загинули 4856, а решту курей довелося зарізати.Пташиний або курячий грип – це вірус, який часто призводить до смерті заражених птахів. Його збудник переносять дикі перелітні птахи. Деякі зі штамів пташиного грипу можуть вражати не лише птахів, але й свиней чи людей.Свійські птахи можуть бути інфіковані вірусом пташиного грипу через безпосередні контакти з інфікованими водоплавними чи іншими птахами, або через контакт із поверхнею (земля, глина чи клітки), або з матеріалами (вода або корм), що були заражені вірусом.

Незабаром розпочнеться сезон масових перельотів мігруючих диких птахів, а над територією Очаківського району проходить міграційний шлях перелітної птиці ,і тому ніхто не може гарантувати, що разом зі здоровими птахами до нас не потраплять і хворі. Тому з інформаційною метою до відома жителів району Очаківська районна державна лікарня ветеринарної медицини,ще раз нагадує громадянам власникам птиці, які знаходяться в індивідуальних домогосподарствах, про тимчасове обов’язкове дотримання щодо недопущення контакту дикої перелітної птиці з домашньою-особливо з водоплавною, та утримувати птицю постійно в закритих приміщеннях,тому що інфекція серед свійської птиці може бути безсимптомною ,або викликати зменшення яйценесення та захворювання системи дихання, а також протікати у миттєвій формі, викликаючи швидку загибель птиці від системного ураження без будь-яких завчасних симптомів. В разі загибелі домашньої або виявлення випадків загибелі перелітної птиці негайно інформувати Очаківську районну державну лікарню ветеринарної медицини.

Контактні телефони: моб.: 0673011935, роб. 3-03-19; 3-03-37


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора