A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

«Весела Масляна»

Дата: 28.02.2020 08:24
Кількість переглядів: 956

З метою популяризації національних традицій, звичаїв та обрядів українського народу в Парутинській сільській бібліотеці - філії. Для дорослих пройшло святково-обрядове дійство «Весела Масляна». Масляна – це проводи зими й очікування тепла, весняного сонця.
Для відтворення звичаїв і традицій святкування Масляної організатори заходу запросили гостей до безпосередньої участі у дійстві, яке проходило в приміщенні книгозбірні. Також свято прикрасив своїми піснями дитячий ансамбль «Проліски» - керівник Мурашкіна Любов.
Родзинкою заходу стало проведення обряда: спалювання опудала Зими.Ведучі заходу розповіли присутнім історію виникнення Масляної та провели «Млинну вікторину», під час якої кожен із учасників на швидкість з’їдав млинець, та конкурс « Ажурні млинці» ,в якому потрібно було прогризти якомога більше дірочок. Після закінчення вікторини усі гості поласували смачними млинцями.
Млинці – символ весняного сонця і тепла. Вони є незамінним атрибутом Масляної. Найрізноманітніші млинці смакували усім. Навіть ситий спокусився б, покуштувати хоч маленький шматочок.
Дякуємо працівникам Парутинського Палацу культури за допомогу у проведенні заходу : художньому керівнику- Сметані О.В., директору Палацу культури - Іващенко О.К., Керівнику дитячого ансамблю «Проліски» - Мурашкіної Л.М., та ії маленьким артистам за чудове та веселе свято!!!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора