A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

Профілактичні та запобіжні заходи захворювань на коронавірус та грип в місцях великого скупчення людей

Дата: 27.03.2020 11:17
Кількість переглядів: 832

В зв’язку із поширенням COVID-19  в світі та введеним карантином в Україні  на виконання Постанови КМУ  № 211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» необхідно додержуватися в місцях великого скупчення людей (супермаркети, магазини, ринки, вокзали) наступних  профілактичних та запобіжних заходів:

 

  • Проводити протягом доби вологе прибирання та дезінфекцію приміщень. Дезінфекції підлягають: санітарно-побутові приміщення (не менше 2-х разів на добу і за потребою), кімнати прийому їжи, санітарно-технічне обладнання в туалетах, душових і кімнатах гігієни (не менше 2-х разів на добу і за потребою), меблі, ручки дверей в усіх приміщеннях і поруччя, прибиральний інвентар (після кожного прибирання) тощо.
  • Створити запас дезінфікуючих засобів Дезінфекційні засоби, що використовуються для проведення дезінфекційних заходів мають відповідати чинному законодавству України. Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачає державну реєстрацію дезінфекційних засобів.
  • Провести навчання з персоналом щодо використання дезінфікуючих засобів та додержання особистої гігієни.
  • Створити умови для додержання особистої гігієни робітників підприємства- забезпечити усі рукомийники милом, дезінфікуючими засобами, паперовими рушниками. Забезпечити персонал антисептиками для обробки рук та засобами індивідуального захисту.
  • Забезпечити медичний огляд робітників перед роботою. Не допускати до роботи осіб з ознаками ГРВІ.
  • При наявності медичного пункту забезпечити необхідний  запас засобів для профілактики ГРВІ та грипу, виробів медичного призначення, ,необхідним засобами та обладнанням (термометри, бактерицидні випромінювачі, дезінфекційні та антисептичні засоби)
  • В туалетах створити відповідні умови для миття рук відвідувачів із забезпеченням мила, дезінфекційних та антисептичних засобів. Проводити регулярне прибирання та дезінфекцію приміщень туалетів.
  • Проводити вологе прибирання та дезінфекцію транспорту.
  • Забезпечити наявність інформації щодо профілактики захворювань на грип на інформаційних стендах підприємства та інформування відвідувачів через гучномовці.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора