A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

СИГНАЛІЗАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ №15 щодо фітосанітарного стану сільськогосподарських угідь в господарствах Миколаївської області від 28.07.2020 року

Дата: 29.07.2020 12:03
Кількість переглядів: 523

Проведеним моніторингом встановлено, що на території області спостерігається шкодочинність стеблового кукурудзяного метелика та бавовникової совки.

Гусениці шкідників пошкоджують усі органи кукурудзи, крім коренів - листя, стебла, волоті, качани. Пошкодження стебел спричиняє затримку цвітіння і зменшення розмірів листків та міжвузлів. Пошкодження волоті погіршує запилення. При пошкодженні гусеницями зерна качанів знижується урожайність та якість насіння, підвищується ураженість качанів збудниками фузаріозу, сірої гнилі та пліснявіння.

Для недопущення пошкодження рослин, насамперед кукурудзи та сорго, необхідно постійно здійснювати моніторинг посівів та за необхідності провести захисні заходи дозволеними до використання інсектицидами.

За наявності гусениць на 6-8% рослин, посіви обробляють дозволеними інсектицидами.

При проведенні захисних обробок використовуються пестициди згідно «Переліку пестицидів та агрохімікатів дозволених до використання в Україні», з дотриманням регламентів їх застосування.

Під час проведення захисних заходів потрібно дотримуватися правил техніки безпеки та керуватися Державними санітарними правилами ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

 

В. о. начальника Головного управління

Держпродспоживслужби в Миколаївській області Олег КАЛНАУС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора