A A A K K K
для людей із порушенням зору
Куцурубська громада
o

ЗАДУМАНО - ЗДІЙСНЕНО!

Дата: 08.09.2020 14:08
Кількість переглядів: 7774

Фото без описуКовдри мають бути обов’язково бавовняними, меблі зручними, а рушнички м’якими…        За такими критеріями, встановленими особисто головою Куцурубської ОТГ Інною Копійкою,          її підлеглі та співробітники Територіального центру соціального обслуговування (соціальних     послуг) відбирали предмети побуту та інтер’єру для майбутніх жителів стаціонарного відділення для людей похилого віку.               З неменшою відповідальністю й увагою ставились також і до вибору будівельних матеріалів та оздоблення, посуду та сантехніки.

Як зауважила сама голова ОТГ в день урочистого відкриття нового закладу, доволі мороки додали всі ці вимоги і підрядникам будівельної бригади, і постачальникам, і навіть благодійникам, до яких голова особисто зверталась по допомогу, аби задум її команди нарешті здійснився.

Довгих два роки йшла влада об’єднаної громади до відкриття власного будинку для людей  похилого віку. Пригадую особисто скептичні посмішки на багатьох обличчях, коли Інна Копійка вперше на спільних зборах представників влади Очаківщини офіційно озвучила бажання Куцуруб­ської ОТГ реалізувати цей амбітний проєкт. Багато хто не вірив, що це буде зроблено… А командна робота над здійсненням задуманого сьогодні довела, що Куцурубська ОТГ може не лише планувати і мріяти, а й прагнути і перемагати.

27 серпня червону стрічку урочисто перерізали дві тендітні, але дуже працьовиті жінки - голова ОТГ Інна Копійка та її однодумець у реалізації проєкту, директорка центру Галина Жукова.

Почесне зібрання гостей, до складу якого увійшли представники влади громади, помічники і благодійники, активісти і соціальні пра­цівники, завітавши до закладу не втримувало здивування та захоплення. Спільну думку  гостей  про те,  що новий заклад вражає рівнем підготовки, висловив присутній на урочистому відкритті голова Оча­ківської РДА Олексій Допира,      подякувавши також усім, хто особисто доклав зусиль для того,     аби такий заклад з’явився на Оча­ківщині.

Та найбільше дякувала цього дня сама голова ОТГ. Не стримуючи хвилювання, Інна Копійка сказала багато теплих слів на адресу всіх, хто допомагав і підтримував, виконував доручення і проявляв власну ініціативу. А люду в цій складній, але дуже благородній справі, задіяно чимало. Це голови сільгосппідприємств і одно­осіб­ники, будівельники і депутати, підприємці та місцеві активісти-порадники, надійні помічники      голови - старости та фахові працівники медичної галузі. Всім поіменно подякувала голова громади, відзначивши також особливу увагу й підтримку з боку ТОВ «Південно-Українська ВЕС» на чолі з директором Миколою Скралатом.

Саме завдяки такій надійній і своєчасній  підтримці великої кількості людей працьовитій         команді на чолі з Інною Копійкою вдалося відремонтувати та обладнати старе приміщення Парутин­ської лікарні, яке так дбайливо у роки безкінечних реформувань зберігала та підтримувала головний лікар Алла Блик. Вона з задоволенням спостерігала за тим, як старенька лікарня перетворюється на сучасний заклад, що тепер вже може стати прихистком для 15 жителів сіл ОТГ, які не мають поруч а ні рідних, а ні близьких.

Три тримісні та три двомісні кімнати готові прийняти своїх нових жителів. П’ять новосельців вже перевезені на постійне місце проживання до Парутиного з Кам’янського закладу для людей похилого віку.

Їх під турботливе крило приймає колектив на чолі з Галиною Жуковою. Дбати про комфортний побут та здоров’я жителів ста­ціонару будуть чотири санітарки, два кухаря, медична сестра, бухгалтер, прачка та завгосп, які,      за словами голови ОТГ вже доклали чимало особистих зусиль, аби у чистому і затишному приміщенні найскоріше оселились ті, кому потрібна турбота й опіка.

Обов’язково ще не раз завітаємо до цього чудового нового закладу, аби переконатись, що докладені громадою зусилля належно оцінені тими, для кого  два довгих роки крокували до здійснення задуманого турботливі земляки


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора